Pritisci ili neslaganja
0

Emir Suljagić podnio neopozivu ostavku na mjesto ministra

Sarajevo-x.com
Emir Suljagić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Emir Suljagić (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Emir Suljagić, ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo podnio je neopozivu ostavku, saznaje portal Sarajevo-x.com.

Kontaktirali smo i Suljagića koji nije potvrdio, ali ni negirao ovu informaciju.

Kako saznajemo, ostavci su prethodila neslaganja sa predsjednikom Socijaldemokratske partije BiH Zlatkom Lagumdžijom i nekoliko drugih članova te stranke.

Iz izvora bliskih Suljagiću, saznajemo da je ostavku podnio zbog stalnih pritisaka te nedavnih prijetnji smrću. Podsjetimo, Suljagić je prije nekoliko dana dobio kovertu s bojevim metkom.

Prema neslužbenim informacijama, Emir Suljagić će se povodom ove informacije oglasiti u poslijepodnevnim satima.

Podsjetimo, Suljagić se od dolaska na mjesto ministra obrazovanja, nauke i mladih KS neprestano nalazio u žiži javnosti zbog svojih odluka, ponajprije zbog odluke o vjeronauci, odnosno uvođenja kulture religije.

Upravo zbog te odluke reis Mustafa ef. Cerić je najavljivao "Sarajevsko ljeto", a Suljagiću su neprestano počela pristizati prijeteća pisma, a neka od tih pisma objavio je i portal Sarajevo-x.com.

Također, zbog vrijeđanja Suljagića Mehmed Bajraktarević je razriješen dužnosti direktora JU Osnovne Muzičke škole Ilidža. Podsjećamo da smo objavili i transkript govora direktora.

Posljednji u nizu pritisaka bio je slanje prijetećeg pisma sa bojevim metkom.

U pismu se nalazila poruka "Ostavi se Allaha dž.š. i njegove vjere. Stići će te vjernička ruka".

Suljagić je nedavno bio u centru skandala nakon što je objavljena informacija da je fizički nasrnuo na suprugu u njihovom stanu na Stupu, zbog čega je intervenisala i kantonalna policija.