Komentari (111)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glup i Gluplji bi mogli bolji izvještaj situacije napraviti. Izvještaj ovog Emira možeš sumarisati u ''more bit' bidne, more bit' ne bidne''
Kakve gluposti Bosnjaci pricaju. Ne mozete Bosnu porediti sa Ukrajinom. Nismo u istom rangu vaznosti. Oko Bosne pregovaraju Palmer koji je 5rang US administracije a oko Ukrajine Bajden direktno. Ako Ru i Ukr zarate velika je opasnost od WW3 a ako u Bosni izbije rat to je ravno ratu Jemena i S.Arabije. Ne dajite sebi toliku vaznost.
Problem je što mi mislimo da njihov secesionizam ima veze sa Rusijom. Ne, nema. On je domaći i autentičan. I neće prestati kao što nije ni naš ni Hrvatski u YU periodu.
Carsijsko mudrovanje, ublehe i lopovluk. Uvjek ce neko drugi srediti nesto za nas i servirat ce nam sve, a mi cemo samo nastaviti bez ikakovih pretrpljenih steta, zrtava, mozga,......
Ja sam cuo da je citava gungula oko Ukrajine i napravljena kako bi se Ameri zabavili oko tog konflikta i smanjili koncentraciju Amera na aktivnosti u BiH. Putinov jaran je Nemanja Kusturica, najveci zivuci Srbin na planeti, koji je zamolio Putina da pomogne Srbiji i Shumskoj. Svi oni naravno sanjaju povratak bivseg predsjednika Amerike, Trampa.
Kao doktor ekonomskih nauka tj internacionalne trgovine Univerziteta u Pragu i inžinjer geopolitologije mogu samo da dam komentar da ovaj čovjek očigledno je zadnji put sto se tice ekonomije i geopolitike vidio Euroviziju....
Konkurisali ja i ovaj gosp.Emir 1993.godine za besplatan studij u Maleziji. Bio sam super odlikaš, ali nisam bio blizak lokalnoj SDA. Izbjeglica. Logoraš. Mobilisan. 4 godine rova. Ponosim se tim.Sve najgore što se može proć. Mene odbijaju. Njega primaju. On se školuje u Maleziji. Ja u Sarajevu. Izvinte ljudi. NE DOPUŠTAM DA MI EMIR PAMETUJE. L.p.
Gdje mi nalazimo ovakve kloceve?
Status Ukrajine a i BiH i Srbije u vojno-političkim blokovima prije svega određuje njihova geografija. Ukrajina maksimalno može biti tampon zona između Rusije i NATO-a i da ne kontroliše kompletnu teritoriju. S druge strane BiH i Srbija su duboko okružene NATO prostorom i ne mogu nigdje drugo do u NATO.
A što se stvari nebi ovako posmatrale? Rusiji je Ukrajina vanjskopolitički prioritet broj jedan. Ona neće ući u NATO jer bi to odmah značilo rat. Međutim mobilizacija Zapada oko Ukrajine znači i konfrotaciju Zapada sa Rusijom na svim frontovima pa i na Balkanskom. To će dinamizirati ulazak BiH i Srbije u NATO i farbanje i ovog prostora u plavu NATO boju.Tako da je bilo koji scenario oko Ukrajine dobar za nas.
neuspjeh rusije znacilo bi kraj kapitalizma a mozda i covjecanstva kako je rekao jednom anstajn
Sad je i najvećoj hudali jasno da SAD želi da između Hrvata i Bošnjaka nema više pretenzija. I ako nekoga nešto smeta da se javi. Hrvati neće praviti nikakve ustupke, a Bošnjacima će Srbi morati praviti ustupke, kako izgleda.
Dobra analiza.
dejan beric zna iz prve ruke
Tako je Emire. Zato i SAD želi da BiH pripremi dva bataljona za istočnu frontu... Kod njih nema ono uvijek daj daj nego moraš i vraćati. To je kapitalizam.
cim je to hadzikadic to je suplja