Pod istragom
5

Emilio Baldo je jedan od uhapšenih zbog slučaja ubistva Slaviše Krunića

Klix.ba
Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su Emilia Baldu u okviru istrage rasvjetljavanja ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Baldo je od ranije poznat po izvršenju teških krivičnih djela, prenosi Srpskainfo. On je ranjen u novembru 2006. godine pri pokušaju bijega iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

"Više osoba privedeno je na području Republike Srpske (RS) u vezi sa sinoćnjom pucnjavom u Glamočanima kod Laktaša, u kojoj je ubijen banjalučki biznismen Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen", saopćeno je iz MUP-a RS.

U toku je opsežna istraga koju vodi policija u RS-u za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom Tužilaštva RS-a, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Klix.ba na mjestu brutalne likvidacije banjalučkog biznismena: Mještani u strahu i šoku

Hapšenje osoba koje se mogu dovesti u vezu s Krunićevim ubistvom, njegovog tjelohranitelja i ranjavanje vozača, potvrdio je danas i premijer RS-a Radovan Višković.

Nezvanično, u toku je potraga za još jednim muškarcem za kojeg se sumnja da je učestvovao u likvidaciji Slaviše Krunića, a koji je od ranije poznat policiji, prenose Nezavisne novine.