Komentari (145)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja gledam registracija na ruskom kamionima koji dolaze u Bosanski Brod u rafineriju je na latinici ovi naši bosanski pravoslavci su izgleda veči Rusi i od Putina.
Pa nije ćirilica došla iz Rusije, nego je nastala ovdje na Balkanu :) Samim tim ako tvrdiš da je ćirilica Ruska/Srpska ti se odričeš svoje bosanske historije.
Pradjedovi su nam pisali bosancicom , o cemu pricas ti?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ako Bošnjak odbija ćirilicu kao staro bosansko pismo, ako odbija da ide u Banja luku jer je kao srpski grad, ako veliča Tursku, onda nema šta da se ljuti kad mu kažu da hoće svoju fildžan državu... Ćirilica je bosanska, na sličnom pismu su pisane sve naše povelje, pročitajte nekad nešto iz historije, Banjaluka je bosanska čaršija, Jahorina je bosanska planina, o njima su sevdalinke pisane. Živjela BiH, dosta je nacionalizma i neznanja.
Treba im Elvire objasniti da se ne može logo firme prevoditi. To su likovi opterećeni tom ćirilicom pa i engleske riječi pišu njom. Smijurija.
bucalo se sad vadi kad su reakcije dosle iz njegove mahale od dezurnih srba.
Cirilica nije Bosansko, Bosančica jeste. Koristite Bosančicu!
Eeee Dragane Miokoviću..... Razumljivo je da klocevi nisu razumjeli poentu, al da si ti preletio, nerazumljivo je. :/
Koji kralj. Postajem najvjerniji pratilac ovog novinara.
Cirilica je i nase pismo, bosansko, i sramota je sto pojedinci, u zelji da ispadnu pametni, to pismo omalovazavaju i odbacuju. Zbog takvih ljudi se danas na prostoru bivse Jugoslavije o Cirilici govori kao o iskljucivo srpskom pismu, sto je naravno pogresno.
Pitam pravoslavne Bosance : učite li djecu svoju išta o BOSANČICI ??
Šta je problem? Zar to nisu hijeroglifi? Uostalom Bosanci su davno napustili Bosančicu, čim je Vuk Karadžić pokrao i nazvao Ćirilicom.
Napim Bosancima sa dna kace, Dodiku, Ivaniću... razumljivo da smeta takav komentar kada oni u svakodnevnom govoru o npr. Sarajevu i drugima uopšteno, uvijek govore sa velikim uvažavanjem i razumijevanjem.
Ovo je isto kada bi neki čovjek koji je rođen u Švicarskoj koji je po automatizmu Švicarac, laže meni smeta što pored Mene živi Francuz i ženeve koji ima drugačija uvjerenja, i dijamentralno suprotno gajim osjećaje a oboje u istoj državi;)
dodik i ekipa ispod šatre očito ne pozna, ironiju i sarkazam ...sad je sve jasno
Kome ba mi da se prilagođavamo?
Mislim da shvatam o ćemu se radi, imam istu primjedbu. Font odnosno stil slova u predmetnom napisu nije baš razumljiv. Čirilica nije srbijanska ništa više nego bosanska...
Izgleda da je ova ћирилица Bugarska, kao što tvrde da je makedonski njihov ogranak. Ima li Srba da ovo demantuje?
Opet Gorica (koja inače tvita rudonjin profil) nije skontala o čemu se radi....