{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Elektroprivreda BiH: Vanrednim naporima do struje za sve

S
6.2.2012. u 12:57
0
1
Elektroprivreda BiH: Vanrednim naporima do struje za sve
0
Elektroprivreda BiH: Vanrednim naporima do struje za sve
Foto: Elektroprivreda BiH
U Javnom preduzeću Elektroprivreda BiH poduzimaju sve neophodne aktivnosti kako ne bi došlo do poremećaja u snabdijevanju potrošača električnom energijom i kako bi obaveze prema kupcima bile uredno izvršene, saopćeno je iz ovog preduzeća.
Usljed kvara na 35-kilovoltnom dalekovodu Banovići – Vozuća bez napajanja električnom energijom je područje Vozuće. Ekipe Elektrodistribucije Zenica su na terenu od ranih jutarnjih sati. Na području Srednjobosanskog kantona zbog kvara na 20-kilovoltnom dalekovodu bez električne energije su četiri trafostanice na lokalitetu Rostova.

Interventne ekipe Elektrodistribucije Mostar su nakon dvodnevnih pokušaja uspjele doći do platoa Podveležja i tokom dana se očekuje saniranje većine kvarova na 10- kilovoltnom dalekovodu. Veliki nanosi snijega i vjetar otežavaju rad na ovom lokalitetu.

Tokom jučerašnjeg dana otklonjen je i kvar na 10-kilovotnom dalekovodu Vladojevići na području Elektrodistribucije Sarajevo. Uslijed povećane potrošnje električne energije, maksimalne proizvodnje termoelektrana Tuzla i Kakanj i otežane dopreme novih količina uglja, na depoima termoelektrana su znatno smanjene količine ovoga energenta. Zbog izrazito loših vremenskih uslova otežan je i transport uglja unutar termoelektrana.

Dodatni problem predstavljaju otežani uslovi za rad u rudnicima. I pored otežanih uslova za rad, interventne ekipe i uposlenici u dispečerskim centrima i proizvodnim objektima Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH su na visokom stepenu spremnosti i ulažu vanredne napore kako bi posljedice trenutnog stanja bile ublažene, saopćeno je iz EP BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: