{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veći dio Mostara bez napajanja električnom energijom

F
7.2.2012. u 10:06
0
1
Veći dio Mostara bez napajanja električnom energijom
0
Veći dio Mostara bez napajanja električnom energijom
Mostar (Foto: Muamer Kukuljević)
Zbog kvara na trafostanici (TS) 110 kV Mostar 2- Opine Elektroprenosa BiH, centralni dio grada Mostara, dio naselja Vrapčići i Blagaj ostali su bez napajanja električnom energijom.
Tokom noći jak vjetar prouzrokovao je i povremene kvarove na 110-kilovoltnom dalekovodu iz pravca Jablanice prema Mostaru.

Elektroprenosove ekipe su na terenu i kvarovi bi uskoro trebali biti otklonjeni.

Tokom jučerašnjeg dana kvar na 10 kilovoltnom dalekovodu na području Podveležja većim dijelom je saniran. U poslijepodnevnim satima električnu energiju je dobilo 426 kupaca.

Bez napajanja je još uvijek 150 kupaca, od kojih 50 na području od Gornjih ka Donjim Vranjevićima gdje je uslijed velikih nanosa snijega i vjetra porušeno više od 30 stubova.

Otklanjanje kvarova je otežano zbog nepristupačnog terena i izrazito loših uslova na ovom području.

Ekipe Elektrodistribucije Mostar ponovo su danas na platou Podveležja i otklanjaju preostale kvarova. Snabdijevanje elekričnom energijom na području Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je stabilno.

Interventne ekipe Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine su danonoćno u stanju pripravnosti kako bi pravovremeno reagovale, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: