{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Eksplodirala mina na području Brčkog, nema povrijeđenih

A
21.5.2014. u 08:42
60
6
Eksplodirala mina na području Brčkog, nema povrijeđenih
60
Eksplodirala mina na području Brčkog, nema povrijeđenih
Brčko
Na području Distrikta Brčko voda je pomjerila minsko polje, nakon čega je došlo do eksplozije jedne mine, u kojoj niko niko nije povrijeđen.
Iz Centra apeluju na građane da, ukoliko uoče minsko eksplozivna sredstva, da ih obilježe improviziranim oznakama te da ih ne diraju i obavijeste civilne zaštite, policiju, pripadnike Oružanih snaga BiH ili timove BHMAC-a, saopšteno je iz Centra za uklanjanje mina u BiH.

Svi operativni timovi Centra prisutni su na poplavljenim područjima gde se voda povukla, s ciljem prikupljanja informacija o promenama granica minski sumnjive površine koje su prouzrokovale vodene bujice i klizišta.

Centar za uklanjanje mina BiH će uraditi procjenu minski ugroženih područja zahvaćenih poplavama i procjenu štete, a do kraja maja će biti izrađena lista minski najugroženijih lokacija i procjena minske situacije na područjima pogođenim poplavama.

Centru za uklanjanje mina BiH javljaju se organizacije za protivminsko djelovanje koje nude pomoć u urgentnim situacijama i hitnim intervencijama deminiranja.

Operativni tim Belgijske vojne akademije, koji dolazi kao podrška belgijskom timu za spasavanje i timu BHMAC-a, danas će bespilotnom letjelicom snimiti područje Maglaja i Doboja.

Centar za uklanjanje mina u BiH upozorio je da su poplave pokrenule mine i odnijele znakove kojima su bila obijeležena opasna područja.

Najugroženija područja od mina su Tuzlanski kanton, regije Doboja, Maglaja, Olova, Unsko sanskog-kantona i Bosanske Posavine koja su i najviše pogođena poplavama.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: