{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ekspertna grupa nastavlja konsultacije za promjenu Ustava FBiH

F
15.2.2013. u 17:29
0
8
Ekspertna grupa nastavlja konsultacije za promjenu Ustava FBiH
0
Ekspertna grupa nastavlja konsultacije za promjenu Ustava FBiH
Vlada FBiH (Foto: Klix.ba)
Ekspertna grupa za pripremu preporuka za promjene Ustava Federacije BiH u proteklom periodu održala je niz sastanaka s predstavnicima nevladinog sektora, domaćih institucija vlasti i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.
Pored razgovora s predstavnicima Parlamenta Federacije BiH, obavljeni su razgovori s predstavnicima Centralne izborne komisije BiH, čelnim funkcionerima pravosudnih institucija -VSTVBiH, Ustavni sud Federacije BiH, Federalno tužilaštvo, Vrhovni sud Federacije BiH, te gradonačelnikom i potpredsjednikom Skupštine Brčko Distrikta BiH, predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti nekih kantona, Direkcijom za evropske integracije, predstavnicima OHR-a, Delegacijom Evropske komisije, te OSCE-om.

Ekspertna grupa će nastaviti s organiziranjem sastanaka s entitetskim i kantonalnim institucijama vlasti, s predstavnicima lokalne samouprave, nevladinim organizacijama, te s predstavnicima akademske zajednice.

Cilj konsultativnih sastanaka je da se analizira aktuelno stanje s ciljem definisanja preporuka koje bi vodile ka boljem funkcionisanju Federacije BiH.

Ekspertna grupa poziva građane, nevladine organizacije i ostale zainteresovane subjekte da svoje komentare, sugestije i prijedloge dostave na e-mail [email protected], saopćeno je iz Ekspertne grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: