Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najjaci fakultet na Univerzitetu u Sarajevu je DIF - svake godine izbaci najmocnije politicare. DIF je zavrsio Dino Konakovic - eno ga premijer, pa pola ministara i poslanika i Skupstini KS. Umjesto da predaje fizicko vaspitanje oni u politiku. Dotle Fakultet Politickih Nauka sluzi da pjandure, koje ne mogu preboliti post-komunisticko doba sjede u podrumu kod onog Albanca u kafani, jer su kafic Bazu zatvorili, gdje su nekada trabunjali o Savezu komunista i Titu. Zgodic, Durakovic rahmetli itd.
Na fakultetu išljamskih nauka studiraju obmane i iluzije čovječanstva.
Toliko im je kvalitetan program rada da je država u nikad većoj hrpi go.vana. Priča im vrijedi do praga fakulteta, a poslije praga raspad sistema. Gdje su nam ti profesori kao pokretači privrede i ekonomskog rasta, da vidimo znanje na djelu. Prodaju maglu studentima, studenti se osjećaju kao da nešto vrijede dok su u tom balonu, dok ne izađu u realni svijet i onda tek dožive najveće razočarenje.
Bojim se da političari slabo konsultuju profesore i stručnjake. Ne sviđa se politici šta struka kaže.... da slušaju struku, arhitektira i infrastruktura bi bile sasvim drugačije, a isto je i sa ekonomijom.
Đaba se trudite, DIF ekonomiju vodi...
pravite nove radnike u proizvodnji, a ne ekonomiste
Kriminal i korupcija na UNSA oko upisa studenata na studije samo će i najupornije mlade ljude natjerati da napuste tkz. BiH. Sve je počelo državnim udarom fašista na demokratski izabranog Predsjednika SRBIH na prvim više stranačkim izborima.
Ne kontam vise ništa. Prije 7 dana zvanicno objavljeno da zemlje evropske unije ne priznaju diplome iz BiH, a ovi velicaju i slave kao ponosni su na ovaj univerzitet. Gledaj ti gala vece, jos samo bal da pocne...kakva smo mi dubioza od društva
Ne farsa nego farsetina. Govorimo o mnogoljudnom fakultetu gdje ima toliko prepisivačine i kupovine ispita da nije ni čudno što sa ovog fakulteta izlaze kao svršeni diplomanti potpuno nepismeni ljudi koje iole normalan poslodavac ne bi zaposlio da mu vodi "knjige" u granapu.
Mogli su ovoposthumno priznanje dati i Zlatku Lagumdžiji.Svakako je umro kao političar.
Namazan je on. Komšić mu je bio trojanski konj kad su prošli put dobili mandat, samo se pojavio niotkuda. A ako SDP pobijedi slijedeće godine, eto njega ponovo.
najvredniji resurs kojeg izvozimo u njemacku 😂
pa yebote veći sam ja ekonomski ekspert od svih ovih govana yer ja moram kraj s krajem spojit u mjesec dana sa 200-300 maraka, nego ovi shupci sa 10-20 hiljada mjesecno.
@Beni92 I škole, seminari, kursevi i konferencije koštaju. Izvoli biti sponzor Valteru pa da vidiš kako će završiti.
Najvrijedniji resurs, a mi izvozimo svoje resurse.
Fantastican fakultet, organizacija nastave i ispita, te cijelokupno osoblje, kako alademsko tako i neakademsko. Jako puno dobrih profesora, posebno prof. dr Fikret Causevic i prof. dr Adnan Efendic.