BiH
0

Ejup Ganić uručio počasni doktorat princu Salmanu

FENA
Ejup Ganić
Ejup Ganić
Rektor Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST) Ejup Ganić danas je u Rijadu, Kraljevina Saudijska Arabija, uručio SSST-ov počasni doktorat prestolonasljedniku Kraljevine Saudijske Arabije princu Salmanu.

Ceremoniji su prisustvovali ambasador BiH u Kraljevini Saudijskoj arabiji Haris Hrle, rektori Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Tuzli, ministar za visoko obrazovanje Kraljevine Saudijske Arabije, direktor Kulturnog centra "Kralj Fahd" u Sarajevu, kao i brojni drugi zvaničnici te predstavnici domaćih i stranih medija.

"Vi ste u svojoj liderskoj karijeri uvijek stavljali naglasak na obrazovanje. Širom svijeta, ne samo u Saudijskoj Arabiji, su zahvaljujući takvoj politici i vašoj materijalnoj podršci izgrađene škole i univerziteti. Danas se na nekim univerzitetima u vašoj zemlji odvijaju vrhunski i najmoderniji naučno-istraživački programi i to su Vaša djela koja vode progresu čovječanstva", naglasio je Ganić.

Zahvalivši se rektoru Ganiću na visokom univerzitetskom priznanju , princ Salman je poručio da studentima i profesorima SSST-a želi uspjeh u daljnjem radu i preporučio je intenzivnu saradnju sa saudijskim univerzitetima i istraživačkim institutima, saopćeno je iz SSST-a.