Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemoj samo da ti Mirsad Kebo interveniše: '' ostaju uhvaćeni, pušćani, pobjegli i prebjegli...''
Svaka drzava je duzna da pruzi pravnu pomoc svom drzavljaninu izvan drzave,to se uglavnom radi preko ambasada. Ne razumjem u cemu je problem?
Jbt ulaze ljudi u BiH a mi u egipat ne mozemo bez vize.
4.16.1.1. Ustavni okvir. – Prema Ustavu BiH: Sve osobe unutar područja Bosne i Hercegovine uživaju ljudska prava i temeljne slobode (…) koje uključuju: (…) f) pravo na slobodu kretanja i prebivališta (član 2, stav 3). Ovaj član se indirektno odnosi i na pitanje azila.
4.16. Sloboda kretanja - 4.16.1.2. Zakonski okvir.- (član 60). Također, Zakon poštuje princip „zabrane vraćanja“ (član 60), kao i neprimjenjivanja sankcija zbog ilegalnog ulaska, ili prisustva, u zemlji, ukoliko stranac dolazi direktno sa teritorija gdje mu je bio ugrožen život ili sloboda (član 75), što je u skladu sa međunarodnim standardima.
Zao mi je dragi moji sto vam se medjunarodne konvencije koje su VASI LIDERI POTPISALI DA CE POSTOVATI u ime drzave BiH,ne svidjaju .Koliko vidim ne svidja vam se ni ustav BiH ? Smjesni ste!
#uhapsen1odmilionmigranatakrozBiH
Pustite ga... Strpajte im ga u ambasadu