BiH
0

Efendija Fazlović: Džematima pristupajmo otvorenih srca i iskrenih namjera

FENA
Vahid ef. Fazlović
Vahid ef. Fazlović
Muftija tuzlanskI Vahid ef. Fazlović uputio je danas ramazansku poruku, istaknuvši da je ramazan prilika za približavanje jednih drugima, s nadom da će naše duše i srca doživjeti snažno pročišćenje i oplemenjivanje.

"S jedinstvenom radošću i velikom nadom iščekujemo susret s ramazanskim blagodatima. Radujemo se i nadamo Allahovoj milosti i oprostu s kojima je naše duše zadobiti više mira i izvjesnosti", kazao je ef. Fazlović.

Pozvao je vjernike da pokažu spremnost da darovane blagodati podijele s onima koji imaju više potreba od njih, te da ramazanske ibadete obavljaju u što većoj mjeri, u nastojanju da ojačaju vlastite moralne vrline i unutrašnju snagu, te da iskoriste ramazansko vrijeme za snaženje zajedništva porodica.

"Našim džematima pristupajmo otvorenih srca i iskrenih namjera, da bismo stanje muslimana popravljali i da svi zajedno u sreći i blagostanju dočekamo Bajram, dijeleći njegovu ljepotu s našim komšijama i svim ljudima", poručio je ef. Fazlović.

Naveo je da će ramazan proteći i u sjećanju i obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici te je pozvao sve da okupljanje u Potočarima 11. jula bude dostojanstveno, u skladu sa časnim mjestom i ramazanskim vremenom.