BiH
474

Efendić: Realizirani smo brojne projekte u 2016. godini, u januaru ćemo obradovati penzionere

FENA
Semir Efendić (Foto: Klix.ba)
Semir Efendić (Foto: Klix.ba)
U Općini Novi Grad Sarajevo u godini na izmaku uspješno je realiziran veliki broj projekata, a najveći su otvorenje A-transverzale i rekonstrukcija Doma zdravlja Kumrovec. Također je izgrađen i vrtić Žiš u Buča Potoku, utopljena je zgrada na Alipašinom Polju.

Na novogodišnjoj konferenciji za medije koja je upriličena u petak, načelnik Općine Semir Efendić se fokusirao na projekte koje planira realizirati u 2017.godini, a posebno je najavio da će Općina pomoći nezaposlene majke.

"Nastojat ćemo donekle izjednačiti porodiljske naknade za nezaposlene majke koje imaju znatno manja primanja u odnosu na zaposlene", rekao je Efendić.

Istakao je da će sve nezaposlene porodilje od Općine primati po 50 KM mjesečno kako bi ublažili veliku razliku u naknadama koja su nesrazmjerne u odnosu na zaposlene porodilje.

"I ove godine obradovat ćemo penzionere s najnižom penzijom sa po 50 KM koju će primiti uz januarsku penziju. Na ovaj način želimo da se i oni osjećaju dijelom našeg društva i općine", rekao je Efendić.

Dodao je da je u Nacrtu budžeta Općine za 2017. osigurano i 100.000 KM za sufinasiranje kredita mladima koji prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje.

Efendić je najavio da je u narednoj godini od infrastrukturnih projekata planirana izgradnja sportske dvorane kod Osnovne škole „Umihana Čuvidina“, dogradnja 11 učionica u ovoj školi, sa podzemnom garažom i ostalim pratećim sadržajima.

Najavio je i da će se raditi na izgradnji saobraćajnica i igrališta, rješavati pitanje saobraćaja u mirovanju, vodovodne i kanalizacione mreže, te nastaviti s izgradnjom devete transverzale koja će povezivati dva dijela općine.