{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Efendić: Ne mogu pojedinačno rješavati probleme od čovjeka do čovjeka

30.9.2015. u 18:39
222
171
Efendić: Ne mogu pojedinačno rješavati probleme od čovjeka do čovjeka
222
Efendić: Ne mogu pojedinačno rješavati probleme od čovjeka do čovjeka
Semir Efendić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je portal Klix.ba objavio priču o Nerminu Koži iz Sarajeva koji je u invalidskim kolicima od svoje treće godine i koji od ponedjeljka, 5. oktobra, planira protestovati ispred Općine Novi Grad Sarajevo kako bi skrenuo pažnju na težak položaj osoba s invaliditetom, oglasio se načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.
Podsjećamo, Kožo je naveo kako je njegov najveći problem prilaz kući u kojoj živi, ispred koje ima više od 40 stepenica.

Istakao je kako načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić već sedam mjeseci ne želi da ga primi na razgovor kako bi razgovarali o njegovom problemu i načinu na koji mu Općina može pomoći.

"Nermin je potpuno u pravu sa primjedbom zašto sedam mjeseci nije primljen od strane načelnika općine. Ja sa prirodom zahtjeva nisam bio upoznat do danas, a zahtjev je bio sa stotinama drugih koji svakodnevno dolaze. Kako općina Novi Grad ima najveći broj stanovnika u Bosni i Hercegovini tako se i veliki broj ljudi obraća načelniku sa raznim zahtjevima. Najčešće je u pitanju problem zaposlenja, socijalni, zdravstveni, imovinsko-pravni, stambeni i slični problemi. Kada bih svo vrijeme rezervisao samo za prijem građana ono mi ne bi bilo dovoljno da odgovorim na sve zahtjeve koji pristižu. Ja kao načelnik ipak većinu svog vremena moram posvetiti rješavanju općih problema jer jednostavno nije moguće pojedinačno rješavati probleme od čovjeka do čovjeka kada je općina toliko velika. Međutim, vjerujem da će se za Nermina naći neko rješenje kako bi pristup njegovom vlastitom domu bio olakšan", naveo je Efendić na svom Facebook profilu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: