{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ef. Mahić: Najljepši poslijeratni Bajram pokvarilo je sinoćnje ubistvo Bošnjaka

N
29.7.2014. u 12:18
0
27
Ef. Mahić: Najljepši poslijeratni Bajram pokvarilo je sinoćnje ubistvo Bošnjaka
0
Ef. Mahić: Najljepši poslijeratni Bajram pokvarilo je sinoćnje ubistvo Bošnjaka
Ubistvo dva Bošnjaka pokvarilo je svu ljepotu Bajrama. A, ovaj Bajram bio je najljepši od svih poslijeratnih blagdana, kazao je u izjavi za NAP Amir ef. Mahić, imam iz Kozarca.
Dvojica Bošnjaka ubijeni su sinoć prije ponoći u jednom ugostiteljskom objektu u Trnopolju. Napadač, koji je još uvijek u bijegu, prema podacima policije Republike Srpske, ispalio je rafal iz automatske puške u Almira Redžića (48) i Muharema Balića (62), koji su sjedili u ugostiteljskom objeku "San“.

Motivi ubistva još uvijek nisu poznati, no mještani Kozarca sumnjaju da se radi o međunacionalnoj mržnji.

Kozarac je bošnjačko mjesto u blizini Prijedora u kojem je tokom agresije na BiH ubijeno oko 1.800 Bošnjaka, a više hiljada je prošlo kroz zloglasne logore Keraterm, Trnopolje i Omarska. Najveći broj Kozarčana danas živi i radi u inostranstvu, a u Kozarac dolaze tek za vrijeme godišnjih odmora.

Ef. Mahić kazao je za NAP kako Bošnjaci u Kozarcu žele da vjeruju da su sigurni u ovom dijelu BiH i da su jednaki sa tamošnjim Srbima. Nažalost, kaže on, ovdje se često dešavaju međunacionalni ekcesi koji podsjećaju na nedavnu agresiju, a koji pokvare sav trud Bošnjaka koji nastoje izgraditi suživot na ovim prostorima.

"Ne možemo govoriti da je posljednje ubistvo dvojice Bošnjaka rezultat međunacionalne mržnje, ne možemo tvrditi ko je to uradio, i koji su mu motivi, ali je ovaj događaj sigurno uznemirio Bošnjake", rekao je Mahić za Patria.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: