{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Edukativno druženje uz gitaru: Djeca sa Down sindromom uživala na Trebeviću

27.12.2014. u 14:32
155
0
Edukativno druženje uz gitaru: Djeca sa Down sindromom uživala na Trebeviću
155
Članovi Udruženja "Život sa Down sindromom" su proveli predivan sunčani dan na Trebeviću. Djeca, njih 10, sa svojim roditeljima su, naoružani planinarskom opremom, uživali u šetnji i uz gitaru i pjesmu proveli subotnje popodne.
Napravili su planinarsku šetnju, od Prvog šumara do Napretkovog doma. To je trajalo oko sat vremena, a onda su se okupili u Domu gdje su se ugrijali uz čaj i hranu, ali se i zapjevalo.

Vodiči, članovi Stanica planinarskih vodiča Sarajevo su djeci prezentirali planinarsku opremu i način na koji se koristi.

"Djeca su probala opremu i pokazala veliko zadovoljstvo što su naučili nešto novo. Iako djeca sa Down sindromom imaju svoje aktivnosti u vidu priredbi, sportskih igara i druženja, današnji izlet je za njih od velikog značaja", rekao je za Klix.ba Husein Šabić, sekretar Stanice planinarskih vodiča Sarajevo.

Posebno je istakao veliku radost djece i volju za hodanje i kretanje.

"Mislim da im ovo mnogo znači, to pokazuje osmijeh i njihovo zadovoljstvo", dodao je Šabić.

Na kraju druženja je organizovana i podjela paketića i druženje sa Djeda Mrazom.

Ovo je pilot projekat koji se želi nastaviti i u budućnosti, a Udruženje "Život sa Down sindromom" je postigao dogovor sa Stanicom planinarskih vodiča Sarajevo da se ovakve aktivnosti nastave i ubuduće.

I građani Sarajeva bili su danas na Trebeviću. Iskoristili su sunčanu subotu da vrijeme provedu što kvalitetnije, a posebna radost je za najmlađe koji su jedva čekali dovoljno snijega za sankanje i pravljenje Snješka Bijelića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: