Nije poznat uzrok nesreće
0

Džombić: Vlada će pomoći povrijeđenim banjalučkim studentima

FENA
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić razgovarao je jutros s dekanom Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjoj Luci Milenkom Stankovićem, interesujući se za zdravlje studenata ovog fakulteta koji su u povratku s putovanja u Grac, rano jutros u Kutini u Hrvatskoj imali saobraćajnu nesreću.

Dekan Stanković je informirao premijera da, osim lakših povreda, pretrpljenog straha i šoka, niko od studenata nije životno ugrožen. Dvoje studenata s lakšim povredama zadržano je u bolnici u Sisku, a jedna studentkinja je prevezena u Klinički centar u Banjoj Luci, potvrđeno je iz entitetske vlade.

Ostali studenti su već na putu ka Banjoj Luci. Po njih se uputila delegacija Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Banja Luka i Univerziteta, i svi bi uskoro trebalo da stignu svojim kućama.

Džombić ističe da je Vlada Republike Srpske na raspolaganju za svaku pomoć i sve što je potrebno da bi povrijeđeni studenti što prije bili zbrinuti.

Također uputio je i zahvalnost hrvatskim službama hitne medicinske pomoći, vatrogasnoj jedinici i policiji, koje su brzo i adekvatno reagovale na zbrinjavanju banjalučkih studenata i ostalih putnika povrijeđenih u ovoj saobraćanoj nesreći.

Prema informacijama iz Hrvatske, u saobraćanoj nesreći povrijeđeno je 37 studenata banjalučkog Arhitektonsko - građevinskog fakulteta, koji su bili u jednom od autobusa, autoprijevoznika "Teša -turs" iz Laktaša.

Svi su prebačeni u bolnice u Sisku i Novoj Gradišci. U autobusu je bilo 55 putnika, a vatrogasci su prvi došli na mjesto nesreće i ukazali pomoć pri izvlačenju studenata iz vozila. Bilo je angažirano i više kola hitne pomoći na prevoženju povrijeđenih.

Studentska organizacija Arhitektonsko-građevinskog fakulteta u Banjoj Luci orgnizirala je studentsku posjetu Tehničkom fakultetu u Gracu, a po povratku je autobus kojim su putovali sletio s kolovoza na autoputu Beograd – Zagreb, a zatim se prevnuo.

Zasad nije poznat tačan uzrok nesreće.