|

Studenti 13 sati nakon nesreće kod Kutine stigli u Banju Luku

Studenti 13 sati nakon nesreće kod Kutine stigli u Banju Luku
33
F
FENA
18.12.2012. u 17:03
11
komentara
33

dijeljenja
Studenti 13 sati nakon nesreće kod Kutine stigli u Banju Luku Foto: 24sata
Studenti banjalučkog Arhitektonsko-građevinskog fakulteta doputovali su u Banju Luku, 13 sati nakon saobraćajne nesreće koju su doživjeli po povratku sa studijske posjete Gracu.
Autobus u kojem su bili sletio je s kolovoza i prevrnuo se kod Kutine, na autoputu Beograd - Zagreb.

Pojedini roditelji studenata smatraju da su nadležni trebali da reagiraju brže i u saradnji s organima u Hrvatskoj osiguraju raniji povratak akademaca u Banju Luku.

Primjedbe imaju i na činjenicu da su neki od roditelja obaviješteni tek jutros o nesreći, koja se dogodila pola sata iza ponoći.

Studenti, koji su nakon ljekarskog pregleda u sisačkoj i novogradiškoj bolnici pregledani, te pušteni na kućno liječenje, ispričali su novinarima u Banjoj Luci da je u momentu nesreće većina spavala, te da ne znaju šta bi mogao biti uzrok saobraćajne nesreće.

Nekolicina budnih je primjetila, kako su rekali, da se autobus, laktaškog autoprijevoznika "Teša-turs“ prvo pomjerao naizmjenice s lijeve na desnu stranu,a zatim sletio s puta i prevrnuo u kanal.

Od 26 povrijeđenih, koji su primljeni u bolnicu Sisak, dvije studentice, Vanja Glamočak i Nina Kondić, zadržane su na bolničkom liječenju zbog težih povreda, ali je njihovo zadravstveno stanje dobro. Ostalih deset pregledano je u bolnici u Novoj Gradišci.

I zdravstveno stanje studentkinje Marije Drobac je stabilno i bit će joj operisana nadlaktica u Kliničkom centru Banja Luka, gdje je na lični zahtjev prebačena nakon pregleda u bolnici u Sisku.

Hrvatski mediji prenose i da će policija protiv 38-godišnjeg vozača podnijeti krivičnu prijavu zbog izazivanja saobraćajne nezgode.

Vlasnik "Teša-tursa“ Dragan Tešanović rekao je da je autobus bio ispravan, a da se nesreća, najvjerovatnije, dogodila zbog loših vremenskih i uvjeta na putu.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...