|

Povrijeđene studentice će biti prevezene u Banju Luku

Povrijeđene studentice će biti prevezene u Banju Luku
0
S
SRNA
19.12.2012. u 16:23
0
komentara
0

dijeljenja
Povrijeđene studentice će biti prevezene u Banju Luku Foto: 24sata
Studentice Sanja Glamočak i Nina Kondić, koje su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, sutra bi trebalo da iz sisačke bolnice budu prevezene u Klinički centar Banja Luka na dalje liječenje.
Glamočakovoj je operisana ruka, a Kondićeva je zadržana na liječenju zbog priklještenja živca ruke i posjekotina po licu.

Studentice su jučer posjetili predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, banjalučkog Univerziteta i grada Banja Luka i one su tom prilikom istakle da su veoma zadovoljne medicinskom njegom u Opštoj bolnici u Sisku, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Predstavnici Ministarstva, Univerziteta i grada Banja Luka uvjerili su se da su svi lakše povrijeđeni studenti adekvatno zbrinuti u bolnicama u Novoj Gradišci i Sisku.

Studenticu Pedagoške akademije u Bijeljini Željanu Berović, koja je bila zadržana u bolnici u Novoj Gradišci jer se žalila na bolove u kičmi, sinoć su predstavnici Ministarstva i Univerziteta, uz saglasnost ljekara, dovezli u Banju Luku. Ona je pregledana na Odjeljenju hirurgije i upućena na kućno liječenje.

Prema informacijama iz banjalučkog Kliničkog centra, student Fakulteta poslovne ekonomije iz Bijeljine Anja Rajak, koja je sinoć bila na Odjeljenju traumatologije zbog jake glavobolje i drugih bolova u tijelu, pregledana je i upućena na kućno liječenje.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS zahvalilo je policijskoj i vatrogasnoj stanici u Kutini, te bolnicama u Sisku i Novoj Gradiški na pomoći, brzoj reakciji i zdravstvenoj njezi ukazanoj studentima iz BiH povrijeđenim jučer ujutro prilikom prevrtanja autobusa na autoputu Zagreb-Beograd kod Kutine.

Autobus u kome su se nalazili studenti Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prevrnuo se jučer ujutro na autoputu Zagreb-Gradiška kod Kutine.

Studenti iz Banje Luke su se vraćali sa studijske posjete Gracu, koju su organizovali Lokalni komitet Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES Banja Luka i nevladina omladinska organizacija Centar za razvoj karijere Banja Luka.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.