{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džombić: Šume i Željeznice RS-a moraju izaći iz gubitaka

S
29.7.2012. u 08:03
0
1
Džombić: Šume i Željeznice RS-a moraju izaći iz gubitaka
0
Džombić: Šume i Željeznice RS-a moraju izaći iz gubitaka
Aleksandar Džombić
Predsjednik Vlade RS-a Aleksandar Džombić poručio je menadžmentima Šuma i Željeznica da moraju pronaći način da ova preduzeća izađu iz gubitaka i pozitivno posluju.
Džombić je naglasio da će menadžment Šuma RS-a odgovarati za sve odluke koje donosi i rezultate koje postiže. On je naveo da je, prema posljednjim informacijama, snabdijevanje domaćih drvoprerađivača drvnim sortimentima sada odlično.

"Mi ne smijemo da se uspavamo. Snabdijevanje je za sada uredno, ali ćemo svaka dva mjeseca kontrolisati da bi bili sigurni da će se svi ugovori i planovi ispoštovati do kraja godine", rekao je Džombić sinoć za Alternativnu televiziju.

On je pojasnio da, osim o redovnim snabdijevanju drvoprerađivača, imaju i zaključci Vlade da se mora izaći iz gubitka i pozitivno poslovati, što je sasvim logično za jedno takvo preduzeće.

"Insistiraćemo na svim zaključcima Vlade RS-a. Spekuliše se u javnosti da su Šume na polugodištu imale negativno poslovanje. To još nisu zvanični podaci. Potrebna su neka dva mjeseca da sačekamo i konsolidujemo te informacije", naveo je DŽombić.

On je naglasio da će se tolerisati to što neka šumska gazdinstva nemaju sortimente na kojima mogu da dobiju profit, ali je istakao da većina njih mora pozitivno poslovati.

Premijer tog entiteta je istakao da očekuje da će menadžment Željeznica u roku od 90 dana predložiti plan restrukturisanja preduzeća.

"Pozvao sam ih da to urade i ukoliko ne budu uradili pozvao sam sav menadžment Željeznica da podnese ostavke, jer ako poslije godinu dana ne može da predloži mjere koje su kredibilne da bi preduzeće bilo stabilno, nema viziju. Očekujem da će predložiti", poručio je DŽombić.

On je napomenuo da nije zadovoljan planom Željeznica koji je menadžment preduzeća ponudio na tematskoj sjednici Vlade, jer nije imao mjere kako izaći iz krize i stabilizovati preduzeće.

"Ja sam godinu dana čekao na plan restrukturiranja. Ne može privredni subjekat da godišnje pravi 20 miliona gubitka i da to tako funkcioniše u nedogled. Ne može više", poručio je DŽombić.

Premijer RS-a je rekao da je Vlada odlučna da rješava probleme u Šumama i Željeznicama, napomenuvši kako su na red došle i agencije kao što mora da dođe i sve ostalo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: