{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Džombić: Ne mogu garantovati povećanja penzija

S
1.1.2012. u 20:09
0
3
Džombić: Ne mogu garantovati povećanja penzija
0
Džombić: Ne mogu garantovati povećanja penzija
Aleksandar Džombić
Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da je budžet kreiran tako da bude održana socijalna i fiskalna stabilnost Srpske što je i jedan od prioritetnih ciljeva u 2012. godini.
Džombić je naglasio da je plan da u ovoj godini nema smanjenja plata, prvenstveno prosvjeti i policiji, a da na snazi ostaju smanjenja plata službenicima u ministarstvima Vlade RS-a koja su važila u 2011. godini.

"Znači, predvidjeli smo da nema smanjenja plata, penzija i socijalnih davanja. Nivo i kontinuitet socijalnih davanja nastojaćemo da održimo i u 2012. godina", naglasio je Džombić.

Govoreći o mogućnosti povećanja penzija, premijer Srpske je rekao da u ovom trenutku može da garantuje da će biti isplaćene sve penzije u dostignutom nivou.

"Ne mogu garantovati da će biti povećanja penzija. Ukoliko se stvore za to uslovi sasvim je normalno da će Vlada biti otvorena da pregovora sa Udruženjem penzionera i da vidi mogućnosti i kako i na koji način da to uradi", rekao je Džombić za banjalačku Alternativnu televiziju.

Komentarišući usvajanje budžeta na nivou BiH, premijer Republike Srpske je rekao da je to dobro rješenje.

"S obzirom da je on na bazi privremenog finansiranja treba da odgovara budžetu iz 2010. godine, a onda poslije toga da usvojimo odluku o privremenom finansiranju za 2012. koja će praktično biti na bazi odnosno u visini izvršenja iz 2011. do konačnog dogovora", objasnio je Džombić.

On što je najbitnije u ovom trenutku, kaže premijer RS-a, nema novih zahvatanja sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje odnosno od indirektnih poreza za institucije BiH i neće ih ni biti do konačnog dogovora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: