Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Esselamu alejkum Da Allah dz.s. primi ovu dovu, da posjeta dzamijama bude jos veca i iskrenija, da se narod okrene vjeri, da postuje vrijednosti Islama, da se vrati Putokazu koji vodi istini, respektu, moralu i lijepom suzivotu na dunjaluku. Da zaradi nagradu kod Allaha dz.s. Vjera u jednog Boga i Namaz, najvece su vrijednosti Islama. Esselamu alejkum
@satnik Selam (Es-selamu 'alejkum, ar. السلام عليكم) jeste arapski pozdrav koji koriste muslimani širom svijeta, a u islamskom svijetu ga koriste i nemuslimani. Na bosanskom jeziku ima značenje "mir (s) vama". Odgovor na ovaj pozdrav glasi Ve alejkumus-selam (وعليكم السلام), što znači "neka je i (s) vama mir" ili "neka je i na vas mir".
@StaCitasMujo Evo jos jednog kera na sendvicima.laj keru laj
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Od kada klix radi od 7 sati😂😂😂
black hawk Vjera i jeste nauka. Naučiš kako treba da živiš i koja ti je svrha ovdje. Kur an i prijašnje Knjige su uputstva za upotrebu života a život nije jednostavan. Dakle, logično je da vjera u Jednog Boga jeste nauka. Pozz
black hawk Izvinjavam se, ovo je bila poruka za Whitebeard. Pardon. :)
Raketa spremna za lansiranje :-) Kad su kod nas prije 2 godine bili gosti iz Estonije, mi smo njihovom sinu od 6 godina koji je prvi vidio dzamije objasnili da su to rakete spremne da idu u svemir. Dijete je poslije 7 dana pitalo od kud u BH toliko razvijen svemirski program hahha. Onda je u Sarajevu pitao od kud tolike nindze u gradu hahahha I rakete, i nindze rakete i ISIS teroristi... Djecak je blagosloven sto nema islama u Estoniji.
Razumiješ li ti da si glup ko točak
@Number23, tocak barem ima plemenitu svrhu a ovaj je retardiran u mozak...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Prvo, koja ba izvorna bosanska arhitektura? Sta je tu izvorno? Znate li vi sta ta rijec uopste znaci? Drugo, ko se ba vraca gdje i odakle to? Ta dzamija je s druge strane ulice od kompleksa jezera. Jer slabo sta drugo tu moze biti. Tu su bili slani bunari. Par kuca okolo koje stoje i koje nisu potonule ni srusile se (tu je covjeku bilo propalo pola kuce pod zemlju) su naseljene kao sto su i prije bile. No treba samo proci cestom da se vidi kako zemlja "radi".
Izvornu bosansku arhitekturu mozete vidjeti u Jajcu, Blagaju, Visokom. Ova dzamija nije bas izvorna u tom smislu. Hajmo dislike :)
@AhmetKosaca Ni po cijem. Mijesano je ko u golf keca sastavljen od 4 slupana golfa. Malo perzijski, malo turski, malo austrijski...
Nesto lijepo i komunisti da sacuvaju...
@tuzlak035 TEBRA NE LJUTI SE ali u Bosni kada kazes tuzlaci tuzla odmah je asocijacija komunjarski stil gradnje, komunjare, prljava industrija, los zrak itd.
@BilinoPolje Kad kazes zenica odmah se misli na bolest, rak, isil, radikalni islamizam, seljakluk, krezubost i sl..
Nesto lijepo i komunisti da sacuvaju...
Kakve izvorne Bosanske arhitekture to je arhitektura turaka a ne nasa, nasa izvorna arhitektura su tvrdave a ne arhitektura Turaka.
isto da napišeš da je macdonalds izvorno bosanski, de manite se gluposti švercera iz pustinje, ateizam nije nikome nanio zlo sve strahote na kugli zemaljskoj su napravili vjernici!
sejdollbajramović Prvo, zbog nedostatka vjere dešava se zlo. Drugo, ne postoji kugla zemaljska. ;)
Sejo idi pokloni se staljinu koji je umorio 20 miliona svoga naroda glađu i od njega uči ateističku duhovnost. Što se tiče Bosne ovdje su ljudi vjerovali u Boga i prije Turaka zato pravac Rusija i ljubi sakofag faraona Staljina.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ma sta kazali o ovoj dzamiji lijepo nece joj se povecati ljepota niti ruzna rijec moze joj ugroziti ljepotu. Ona nam kazuje o nekom ljepsem vremenu i normalnijem nacinu zivota. Zivi jer imas radi cega zivjeti
kakve veze ima dzamija sa bosnom kad su osmanlije rasirile islam po balkanu...
@honeybeater92 meni ne smeta samo kazem nema veze sa Bosnom, drago mi je da vidim sve stare gradjevine i da se drze i ordzavaju ne vezano sa izborom vjere
mujo 123456 Kada negdje nešto služi i postoji duže od 500g. mislim da se s pravom može reći da je to naše. Pa napravljena je ovdje kao što si ti ti rođen ovdje pa si Bosanac a ne Turčin. Kako nema veze sa Bosnom?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koliko mi imamo vrijednosti ali nažalost nismo svijesni??!!Treba održavati kulturnu gradju naših naroda na Balkanskim prostorima??!!Ova djamija starija od Australije halo dali me svi razumijete mi smo autohtoni??!!
Ljepotica
Mahalske stare dzamije a i crkve su ljepota i bez vremenski objekti.Ovo novo sto prave ruglo bling bling isto ko na vaseru.
Najljepše su ove stare Džamije koje su se malo izgubile u ovom arhitektonskom glamuru gdje se od vjerskih objekata pokušavaju napraviti građevine koje su daleko od lijepog i prihvatljivog za običnog čovjeka - vjernika. Imam od prije nekoliko godina slike ove Džamije i mislim da joj Tuzla treba posvetiti više pažnje,ako ni zbog čega, a ono zbog starih Tuzlaka.
ovo bi se moglo nazvati džamijom po mjeri vjernika... nikakva preuveličavanja u luksuzu nego samo prostor koji služi svojoj namjeni, da okupi vjernike u molitvi...