Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li ce iko od direktora zavrsiti u zatvoru zbog tenderisanja i zaposljavanja bespotrebnog kadra....
Ministre, za koga da se zaduživa za one koji muzu opcinske, kantonalne, federalne i državne budžete. Smanjite primanja a neka primanja ukinite i bit će ok. Zar nije žalosno da onaj ko stvara vrijednosti u ovom slučaju rudari imaju primanja manja od nekog čate u općini ili državnom preduzeću a da ne govorim o ovima koji su se uhljebili kao drzavni službenici ili političari. Dajte prvo plaće radnicima a onda uzimajte sebi.
Šefovi imaju 8 razreda a plata 2000 nek i oni malo guleee u privatnika za 600
Traže 30000 km za posao u kancelariji
Da se hoće zatvoriti,direktor i uprava najveći kriminalci u bih,znam iz licnog iskustva
Pa ovaj uhljeb od ministra vsm je jucer priopcio da se nemate cemu nadati.Tuga i jad unistise sve u drzavi a radnu snagu protjerase iz nje
sve što je nerantabilno, treba zatvarati.
ovaj je ovako srao i u pretisu pa ga policija spasila linčovanja od strane radnika. tako rade svi ovi samoproglaseni veliki menadzeri, opletu po radnicima da treba ukidati radna mjesta, jel radnik kriv sto je preduzece u dubiozi mamu li ti, plate su najmanji problem spram svega sta se događa u firmama, lopovluci i ostalo.
zatvoriti sve sto pravi gubitke plus sve nesposobne kriminalne uprave. jeftinije je davati neko veijeme placu rudarima /bezadministracije/ nego praviti nove gubitke!
jbt sve njima i rudnik propada... pa ti ljudi nisu u stanju ni kopati jbt....
U staroj jami u zenici već godinama šta iskopaju rudari mogu u tačkama izvući, a u brezi od 1100 zaposlenih 200 kopa a 900 ublehu voza...izvolite provjerite nehljebi... i kako ja ne nemogu ovjerit knjižicu ćim dva mjeseca mi nije uplačeno a oni milijarde dužni i mogu? nek štrajkuju, jedinicu za podršku i nek mlati neradnike...nisi oni ni do koljena aliji sirotanu...
Sve što ne donosi dobit zatvoriti. Tačka. Svugdje u svijetu odavno su zatvorili ova okna jer su potpuno neprofitabilna i opasna. A u nas je dodatan problem da je produktivnost katastrofalna, rudar ne iskopa ni desetinu evropske norme a ima platu profesora.
@gooUser 156 ne seri ti dosta je populizma. Znam situaciju detaljno, napucali su plate rudarima do apsurda zbog glasova. Produktivnost je katastrofa ima i elaborat o tome, ne zarade ni pola plate. Daje se 15 hiljada KM mita za zaposlenje tamo. Ne živi se od mrčenja lica ćumurom ni silazaka u jamu nego od ispručenih tona po zaposlenom a toga NEMA.
@montypython3000 i mala im je plata kolika bi trebala bit a profesor ne doprinosi nikakvoj produktivnosti zato šuti
Gdje mi živimo?Sve neprofitabilne firme treba zatvoriti!Jedino tako se može naprijed.Vječito kukanje,protesti ispred Vlade Fbih neće ništa donijeti,možda kratkotrajno odgađanje neodgodivog!Poruka za Sinana Husića:ne huškaj i ne potpaljuj rudare,reci istinu...
Danas usvojeni zaključci ne izvode nas iz problema u zeničkom i brezanskom rudniku i zato ostajemo pri odluci da sutra, 10. septembra, organizujemo protestni skup članova našeg Sindikata i predstavnika svih rudnika koncerna Elektroprivrede, ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, a da u petak, 13. septembra realizujemo najavljeni štrajk u rudnicima Breza i Zenica”, ističe predsjednik Upravnog odbora Samostalnog sindikata rudara Federacije BiH.
Sastanku su prisustvovali i Rudari ,ovo su njihovi zakljucni. Zasto ne prenesete stav druge strane ?
@gooUser1566508010 sta hoce strajkom??? kao I alminij da drzava pokriva gubitke koje su rezultat loseg rada I rukovodjenja!
Elektroprivreda vlasnik Rudnika, Elektroprivreda drzavna, Rudnik drzavnoj poreznoj upravi duzan milione.. Bitno je da para nema i da je rjesenje zatvaranje i radnici na ulicu! Gdje isparise pare, nije ih onaj sto u jami radi uzeo..
Najlakše zatvorit... pa ukinite onda prvo kantone i privatizujte javni sektor