BiH
0

Džaferović: Vijeće ministara treba dostaviti informaciju o hapšenjima u RS

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović kazao je danas novinarima da je Kolegij tog doma, nakon terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku, zatražio od Vijeća ministara BiH informaciju o tom događaju s namjerom da to stavi na dnevni red prve sjednice Predstavničkog doma.

Prema njegovim riječima, ta informacija do danas nije stigla.

"Imamo informaciju da Vijeće ministara BiH radi tu informaciju. Danas je na proširenom Kolegiju dogovoreno da se sada, nakon ovih hapšenja i pretresa kuća u RS-u, zatraži dopunjena informacija o svim tim događajima, o aktivnostima policijskih agencija koje su bile i prije terorističkog napada, a i poslije, svih agencija na nivou cijele BiH", kazao je Džaferović danas nakon sjednice proširenog Kolegija Predstavničkog doma.

Dodao je da će, kada stigne ta dopunjena informacija koja će obuhvatiti akciju "Ruben“ u RS-u, "onda to biti uvršteno na sjednicu Parlamenta“.

Podsjećanja radi, Kolegij Predstavničkog doma državnog Parlamenta je ranije odlučio da sjednica tog doma, koja je trebala biti održana 29. aprila bude pomjerena za 13. maj, te da prva tačka dnevnog reda te sjednice bude razmatranje informacije o terorističkom napadu u Zvorniku.

S tim u vezi, tada je od Vijeća ministara BiH zatraženo da za sjednicu pripremi detaljnu informaciju.