BiH
4

Predstavnički dom PSBiH danas o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku i akciji "Ruben“

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra Informaciju Vijeća ministara BiH o napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, te o nedavnim hapšenjima na prostoru Republike Srpske.

Predstavnički dom državnog parlamenta tražio je od Vijeća ministara BiH informaciju o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, kao i infomaciju vezano za pretrese i hapšenja u RS-u u akciji "Ruben“.

Ministarsko vijeće je 21. maja razmatralo i primilo k znanju tu Informaciju te je dostavilo Predstavničkom domu.

Pred poslanicima bi se trebao naći i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, čiji je predlagač poslanik Mirsad Mešić.

Kolegij nije postigao saglasnost o predloženom zakonu koji predviđa da RTV taksu nastavljaju naplaćivati operateri Telekoma, zaključno do 26. oktobra 2015. godine, odnosno šest mjeseci nakon isteka prve dozvole Sistema.

Poslanici bi, između ostalog, trebali razmatrati Finansijski i Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2014. godinu; Izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2014. kao i Izvještaj o aktivnostima Ureda za reviziju institucija BiH za 2014. godinu.