|

Džaferović: Najoštrije osuđujem bezumne napade na nevine ljude u Šri Lanki

Džaferović: Najoštrije osuđujem bezumne napade na nevine ljude u Šri Lanki
69
Klix.ba
21.4.2019. u 15:04
69
komentara
69

dijeljenja
Džaferović: Najoštrije osuđujem bezumne napade na nevine ljude u Šri Lanki Foto: M.O./Klix.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović osudio terorističke napade i uputio telegram saučešća predsjedniku Maithripalu Sirisenu i narodu Šri Lanke.
"Porodicama žrtava, Vama i narodu Šri Lanke upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada u katoličkim crvkvama i hotelima u Vašoj zemlji. Povrijeđenima u napadima želim što brži oporavak", napisao je Džaferović u telegramu.

Dodaje kako suosjeća sa predsjednikom i njegovim narodom u tragediji s kojom su suočeni na dan kada bi katolička zajednica trebala da slavi svoj veliki blagdan Uskrs.

"Najoštrije osuđujem bezumne napade na nevine ljude i teror koji unosi nemir u srca svih civiliziranih ljudi. Teroristički napadi u Vašoj zemlji još jednom upozoravaju cijeli svijet da je potrebno da svi zajedno uložimo dodatne napore kako bismo se suprotstavili i nadvladali sve oblike ekstremizma i nasilnog", zaključuje Džaferović.

Podsjećamo, u nizu samoubilačkih napada u Šri Lanki prema posljednjim podacima poginulo više od 200 ljudi, a vlasti su do sada uhapsile najmanje sedam osoba.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...