"Reanimacija" uspjela
0

"Dvjestodvojka" je živa

Piše: N. Jamaković
Nakon što je kultni Radio 202 nakon 38 godina postojanja ugašen 29. aprila ove godine, njegov program ponovo je živ. Od 25. oktobra na frekvencijama Federalnog Radija sa emitovanjem počinje Omladinski Program 202 (O.P.202).

"Šestomjesečne pripreme rezultirale su udruživanjem brojnih bh. omladinskih udruženja sa ekipom 202-jke, sa zajedničkim ciljem da predstave kvalitetan radijski program za mlade, koji ćete moći pratiti svaki dan od 23 do 02 sata, osim ponedjeljkom kada će O.P. 202 startati u 21 sat", naveli su iz O.P.202 te nastavili:

"O.P.202 će ponovo biti dom prepoznatljivih brendova kao što su ItIsON FM, Garaža, Propeler, Srednji Prst, E-Music Magazin, RBMA Radio show i Nova Era, a ujedno i dviju novih emisija – Pozitiva i Pljuga Show. Od utorka do nedjelje termin od 23 do 24 sata rezervisan je za sadržaj koji prigodno nosi naziv 202 in Da Mix, u kojem će se, uz karakterističnu muziku 202-jke, izmjenjivati mladi voditelji u kolaž emisijama, informišući vas o svim sadržajima O.P.202 i zanimljivostima iz svijeta kulture, muzike, filma itd".

Organizator O.P.202, Saša Naprta, kazao je za Sarajevo-x.com kako su zadovoljni, budući da je program 202-jke ponovo živ, odnosno jer su zadržali skoro čitav noćni program Radija 202, a tu su još i nove dvije emisije.

"Bili bismo najsretniji kad bismo mogli opet imati frekvenciju, ali svjesni smo koliko je to, barem u ovom trenutku, nerealno. Ipak, zadovoljni smo jer nam je data programska sloboda i mogućnost da samostalno radimo", kazao je Naprta.

On je podsjetio kako je u pauzi rada 202-jke, RTVFBiH odlučila da osigura termin svakim danom od 23 do 01 sat, kako bi se očuvao brend ovog radija. No, kako za to vrijeme nije bilo živog programa, već samo muzika karakteristična za 202-jku, te jinglovi, ova vijest će donijeti istinsku radost poklonicima kultne "Dvjestodvojke".