{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dva protesta u Mostaru: Policija nasrnula na građane

F
10.3.2014. u 16:45
11
45
Dva protesta u Mostaru: Policija nasrnula na građane
11
Nekoliko desetina građana Mostara prosvjedovalo je danas od 12 do 13 sati na Španskom trgu gdje su još jednaput ponovili svoje zahtjeve te ukazali na loše socijalno i ekonomsko stanje.
Tokom protesta, kako su saopćili iz Plenuma građanki i građana Mostara, u ulici Nikole Šubića Zrinskog građanke Mostara zaustavila je policija pri pokušaju mirne šetnje.

"Pet djevojaka, noseći transparente pokušale su da izraze svoje nezadovoljstvo mirnom šetnjom, a nakon što ih je policija zaustavila, krenule su u zgradu MUP-a da podnesu zahtjev za obrazloženje ograničavanja slobode kretanja. Djevojkama su se pridružila petorica građana Mostara, a onda je grupa policajaca i specijalaca u ulici Kralja Zvonimira "nasrnula" na građanke i građane Grada Mostara", stoji u saopćenju.

Stoga je Plenum građanki i građana Mostara uputio otvoreno pismo načelniku MUP-a Draženku Miletiću, u kojem traže da im javno obrazloži prema kojoj i čijoj zapovjedi je građanima zabranjeno osnovno ljudsko pravo na slobodu kretanja.

"Zahtijevamo od Vas da javno obrazložite zašto ograničavate kretanje građanki i građana, a samim tim i ugrožavate naše osnovno ljudsko pravo - pravo da izrazimo svoje mišljenje i pravo na mirno kretanje", stoji u pismu.

Protest će danas biti ponovno održan na Španskom trgu, s početkom u 17 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: