Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo!!!
mudro zboris istinu si rekao svaka rijec zlata vrijedna
Ovom svojom izjavom podsjetio me je na izjave koju papagajski ponavljaju „temeljni i narodnjački“ predstavnici i zagovornici građanske Bosne i Hercegovine, prepoznatljivi u već ostarjelim ili umrlim likovima odležalih u KPZ Foča, KPZ Zenica zbog muslimanskog fundamentalizma, ali i novo komponovanih Bosanaca pristiglih sa prostora Sandžaka, Kosova i drugih vukojebina bivše Jugoslavije. Vjerojatno se spomenuta izjava u liku Luke Markešića zadržala još iz vremena opkoljenog Sarajeva, kada se zaljevao Sarajevskom pivom I UNPROFOR-skim vinima, mezeći Ikarove konzerve i slušajući radio Hayat, iz slobodnog studija u Tarčinu, kada je živio u jednoj sasvim drugačijoj stvarnosti od njegove subraće katolika I subraće fratara po srednjoj Bosni.
Sramota da ovakav čovjek se prestavlja fratrom , on od gdje treba mir unosi mržnju, skromnost - kod njega bahatost , prepotenca , arogancija . Cijeli život sam na župama gdje su fratri i nisam mogao vjerovati da ovakvi postoje a od svih drugih fratara bilo bi uredu da se javno ograde od ovakvih.
genetika nema nikakve veze s etničkom-nacionalnom pripadnošću, to su ti kao argumenti Rosenberga koji je dokazivao biološku konzistentnost njemačke nacije, pa se rodili arijevci, to o cemu govoris je prevazidjeno. Nacija je stvar \"dnevnog plebiscita\" sto bi rekao Renan, osjecaja pripadnost, a onda tek objektivnih kategorija (Smitovski) kao sto je jezik, kultura i sl. Moderna teorija nacije cak i ne spominje antropološko - biološku sličnost jer to baca na rasizam, nacizam itd., a i objektivno konceptu nacije nije potrebno \"rodonalicje\", zato okani se toga.. i brate vise pocnite citati, dosta je supljih carsijskih teorija - pomaknite se smjesta..
pa drug Luka je bosanski katolik, ne znam sta on ima pricat o Hrvatima, nek se bavi pastvom ili nek osnuje kršćansko-socijalističku uniju u BiH, sto bi bio jedinstven slucaj u svijetu. Osim toga prica se da je malo posenilijo i da sjedi sam u HNV koje se praktično raspalo.. sta ce jadan
aloooo Bos. hrvati! Svatite da niste Hrvati uopce....ne po genetici...Bosnjaci slice vise Hrvatima iz npr. Slavonije nego vi...vi ste isto udaljeni od Bosnjaka po genetici kao i od pravih Hrvata....razmislite...mozda vrijeme da se pocnete nazivati Bosanci?! Sto se tice glasanja...svi smiju da glasaju za koga zele...ja kao, ne-hrvat, ne-musliman, ne-srbin, vec Bosanka...ja glasam za Zeljku....covjek nije krao kao ostali, zivi jos uvijek u istom stanu kao i prije rata, borio se za ovu drzavu, ljudski covjek i jos izgleda lijepo....mozda da vi iz hdz stavite nekog ljepseg od Covica mozda vise ljudi i za vas glasa hahah
Prenesite vi poruku biskupske konferencije. S tim se slaže većina Hrvata. S ovim se slaže većina Bošnjaka i mala manjina Hrvata. \"biskup Perić je kazao kako je hrvatski narod do sada pokazao kako je kadar da i kroz mirove i kroz ratove trpi do određene mjere, ali da postoji trenutak kada i taj narod brani svoja prava, svoju slobodu i svoju zemlju. \"
Tako je. Svako ce ti reci: \"If you don\'t like this country, get the fuck out!\" Ja ne znam koji je katolicima u BiH kad su najuspjesniji ljudi. Prave sebi samo jos gore. A zbog cega? Da bi HDZ mafijasi dobili svoje fotelje. Bosanci su ko i mi. Dozvoljavaju da ih ovi odroni nasankaju na tanak led.
i da dodam jos jednu, u Bosni po historijskom konceptu kako ga ko god uzme il su Bosanci Bosanci il su hrvati, srbi il vec nesto cetvrto. Ko kako god smatro al obadvoje ne moze biti . Matematicki. Manjina da ali kostituivni narod ne moze.
Pa zar moze se konkretnije reci. Bosne ce biti. Oni koji je ne vole nek idu iz nje to je njihovo pravo . BRAVO! Tako ce reci svicarci, tako ce reci amerikanci, japanci i svi drugi. Ko smatra da Bosna nije njegova domovina neka ide
žalosno je za medije koji se vole pohvaliti svojom neovisnošću traženje izjava od ovakvih tipova koji u biti ne predstavljaju nikoga. Također večeras na dnevniku ftv-a samo izjave iz jednog tabora (sdp, sda, hsp, nsrzb) . Svaka čast na objektivnosti! Copy-paste SANU 1990
Lovrenović i Lasić istupili su iz HNV-a nakon što je Markešić nedavno dobio treći mandat na čelu ove organizacije, pobijedivši protukandidata Iliju Šimića, kojeg su oni podržavali. Mi se jesmo svrstali za platformu SDP-a, koja iznosi jedan konkretan program koji pokazuje nešto pozitivno za rješavanje problema koji nas sve u BiH muče, poput državnosti, ekonomije... - kazao je Markešić. To dovoljno govori tko je i sto je Markesic. Zlajin igrac. Ono sto je bio S. Milosevic 90-ih to je Zlaja trenutno
A zašto se ovaj fratar ne kandidira na izborima, pa da vidimi misle li hrvati u BiH kao i on. Ja mislim da Hrvati u BiH djele njegove stavove isto ko što u Srbiji bošnjaci dijele stavove onog beogradskog muftije (što se ljubio sa Tomom grobarom kad je zapaljena džamija u Beogradu)
HDZx2 su izdali BiH i Hrvate i stali na stranu rusiteljsko-obstrukcijskih snaga iz Laktasa, sve u cilju vlastite dobrobiti. To je jedina istina u svemu ovome.
kakav je to način, ako ima 117 pozitivnih a 18 negatrivnih je li to za sakrivanje? svašta
\"Onima kojima se ova zemlja ne sviđa, najbolje bi bilo da odu iz nje.\" Vidi \"Hrvatine\" što Markešića što poziva na etničko čišćenje Hrvata. E pa ne idemo nigdje Luka, a hoćemo svoja prava. Pati bijedo!