|

Duža zadržavanja na više graničnih prijelaza BiH zbog pojačanog prometa vozila

Duža zadržavanja na više graničnih prijelaza BiH zbog pojačanog prometa vozila
9
A. D.
27.7.2019. u 16:38
8
komentara
9

dijeljenja
Duža zadržavanja na više graničnih prijelaza BiH zbog pojačanog prometa vozila Foto: Klix.ba
Iz BIHAMK-a su saopćili a je pojačan promet vozila i duža zadržavanja bilježe se u oba smjera na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška.
Pojačan je promet vozila i na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod, Gradina, kao i na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Deleuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019", do 28.07. u vremenu od 08 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...