|

Duvnjak: Zatečen sam ovakvom odlukom Budimira

Duvnjak: Zatečen sam ovakvom odlukom Budimira
1
F
FENA
26.12.2012. u 19:03
18
komentara
1

dijeljenja
Duvnjak: Zatečen sam ovakvom odlukom Budimira Jasmin Duvnjak
Potpredsjednik Kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Jasmin Duvnjak kazao je večeras u izjavi za Agenciju FENA da je zatečen i iznenađen odlukom predsjednika Federacije BiH Živka Budimira o vraćanju Desnice Radivojevića na dužnost ministra prostornog uređenja u Federalnoj vladi.
"Ne znam šta je pozadina donošenja Odluke o stavljanju van snage Odluke o prihvaćanju ostavke Desnice Radivojevića", dodao je ističući da će SDA iznijeti svoj zvaničan stav o ovome najkasnije sutra na novogodišnjoj pres-konferenciji.

Budimir je ovu Odluku donio danas uz obrazloženje da je svjestan otežanih okolnosti funkcioniranja Vlade Federacije BiH od prihvaćanja ostavke ministra prostornog uređenja i dopremijera FBiH Desnice Radivojevića, te da je na temelju presude Ustavnog suda FBiH i pismene zamolbe, donio odluku o vraćanju na dužnost Desnice Radivojevića, odnosno stavio van snage odluku o njegovom razrješenju.

Spornu ostavku Radivojevića Budimir je prihvatio 22. juna. Radivojević je tada kazao kako on nije podnio nikakav zahtjev za razrješenje koje je, kako je tada kazao, SDA podnijela umjesto njega. Ustavni sud Federacije BiH je nakon višemjesečne rasprave donio odluku da bjanko ostavka, kojom je predsjednik Federacije Živko Budimir smijenio ministra, nema pravno dejstvo.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...