BiH
4

Duraković: Srebrenici trebaju sposobni, a ne politički podobni kadrovi

FENA
Ćamil Duraković (Foto: Anadolija)
Ćamil Duraković (Foto: Anadolija)
Iako je Srebrenica imala tešku godinu zbog poplava, požara, te odgađanja implementacije izbornih rezultata, uprkos tome održana je likvidnost budžeta i Općina nije ušla u krizu.

Rezimirajući godinu koja je na izmaku i planove za 2013. godinu, novoizabrani načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je u izjavi za Agenciju FENA rekao da će prioritet biti realizacija Platforme "Srebrenica 2020." koju je ponudio na kandidat za načelnika na oktobarskim izborima.

U tom kontekstu prioritet je sistematizacija radnih mjesta u općinskoj administraciji, te ekonomski razvoj Srebrenice.

"Bit ću načelnik svih građana u Srebrenici i nikako neću prihvatiti politički podobne, a nesposobne ljude u kabinet, meni trebaju sposobni", naglasio je Duraković.

U narednom periodu kompanija ASA Prevent planira uposliti 80 novih radnika, najavljeno je otvaranje nove fabrike Cimos 2, dok razvoj projekta Banje Guber osporavaju pojedine političke stranke iz Banje Luke iz nepoznatih razloga.

"Učinit ću sve da zajedno s građanima zadržimo pravo na naše lokalne prirodne resurse i radije bih žrtvovao poziciju načelnika nego se podredio politici koja bi bila protiv volje građana. Moj mandat će biti u funkciji ujedinjenja građana, umjesto etničkih podjela", rekao je za Agenciju FENA načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković.

Vezani članci