Nakon objave konačnih rezultata
5

Duraković: Počele su konsultacije u Skupštini Općine Srebrenica

FENA
Ćamil Duraković
Ćamil Duraković
Novoizabrani načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković je u prvom razgovoru za Agenciju FENA nakon objave konačnih izbornih rezulata rekao da je već započeo konsultacije u Skupštini općine te da će uskoro biti poznato kako će se raditi na implementaciji predizborne platforme koja je vizija razvoja Srebrenice za deset godina.

Najavio je da će prioriteti njegovog djelovanja biti u reorganizaciji obimne općinske administracije jer Srebrenica ima oko 7.000 stanovnika, a u administraciji je zaposleno njih stotinu.

"To ne znači da će biti otpuštanja nego je potrebno napraviti reorganizaciju i formirati tim za izradu projekata što nedostaje Općini Srebrenica. Do sada je sve rađeno ad hok ili spontano zbog čega ćemo određene ljude, za koje smtram da bi dali svoj veći doprinos na nekim drugim mjestima, preusmjeriti", ističe Duraković.

Podsjetio je da je do kraja godine potrebno usvojiti općinski budžet za 2013. godinu te da je važno posvetiti više pažnje i vremena formiranju stabilne skupštinske većine koja će moći odgovoriti izazovima i riješiti probleme.

Prema konačnim rezultatima glasanja, koje je jučer objavila Centralna izborna komisija BiH, Duraković je osvojio 4.455 glasova ili 47,10 posto ukupno važećih glasova, dok je Vesna Kočević, kandidatkinja Koalicije za RS dobila 3.663 glasa ili 38,73 posto ukupnih glasova, a nezavisni kandidat Radojica Ratkovac 1.298 glasova ili 14,17 posto.

Duraković je u razgovoru za Agenciju FENA, rekao da je već nakon prvih preliminarnih rezultata bio uvjeren da će nakon što se prebroje glasovi pristigli putem pošte i glasovi iz odsustva imati oko 500 glasova više od protukandidatkinje Vesne Kočević.

Novoizabrani načelnik Općine Srebrenica je naglasio da će povjerenje koje su mu dali birači opravdati "do posljednjeg slova".

Vezani članci