|

Duraković: Prioritet je otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici

Duraković: Prioritet je otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici
2
F
FENA
7.2.2013. u 18:53
2
komentara
2

dijeljenja
Duraković: Prioritet je otvaranje novih radnih mjesta u Srebrenici Ćamil Duraković (Foto: Anadolija)
Na današnjoj, drugoj redovnoj sjednici Skupštine Općine Srebrenica u novom sazivu, odbornici su na dnevnom redu jednoglasno usvojili Izbor predsjednika i članova stalnih radnih tijela Skupštine, također je usvojen izvještaj o radu Skupštine Općine Srebrenica za 2013.godinu i program rada Načelnika Općine Srebrenica, Općinske administracije službe za 2013.godine.
U planu rada načelnika i Skupštine prioritet će biti otvaranje novih radnih mjesta. Već su predstavljeni prvi planovi o zapošljavanju.

"Firma "Prevent“ iz auto-industrije koja bi trebala doći u industrijsku zonu Potočari trebala bi uspostaviti rad u ovoj godini. TMD je prestao sa radom i sada su sve oči uprte u rad "Preventa" od koga se očekuje otvaranje novih radnih mjesta. Hotel u centru grada će biti otvoren i tu će biti na raspolaganju 20-ak radnih mjesta - kazao je za Agenciju FENA Ćamil Duraković", načelnik Općine Srebrenica.

Odbornici su danas usvojili odluku o utvrđivanju poreske stope koja će u 2013. godini iznositi 0,12 %., a treća redovna sjednica Skupštine Općine Srebrenica zakazana je za 21. februar tekuće godine.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...