|

Duraković: Odluka Suda BiH potvrdila trijumf pravne države

Duraković: Odluka Suda BiH potvrdila trijumf pravne države
14
F
FENA
11.12.2012. u 22:07
25
komentara
14

dijeljenja
Duraković: Odluka Suda BiH potvrdila trijumf pravne države Ćamil Duraković
Vršilac dužnosti načelnika Srebrenice Ćamil Duraković kazao je večeras FENA-i da je odluka Suda BiH sasvim očekivana, odluka koja je potvrdila trijumf pravne države BiH.
"Sud BiH potvrdio je ono što smo mi tvrdili od završetka lokalnih izbora. Noć nakon izbora rekao sam da smo pobijedili i da smo legitimni i legalni. Ono što smo radili u našoj kampanji upravo se pokazalo kao ispravan put i da ćemo tako i nastaviti raditi. Tu smo odluku i očekivali", kazao je Duraković.

Mišljenja je da postoji dovoljno razuma i političkih aktera, prije svega na lokalnom nivou, da se može dogovoriti kvalitetna skupštinska većina koja će moći, prije svega odgovoriti zadatku. Raspodjela vlasti je, kaže on, najmanji problem koji trenutno imaju u Srebrenici.

"Očito je problem preuzimanje odgovornosti za budućnost Srebrenice. Mislim da takvih snaga postoji i ovih dana ćemo obaviti konsultacije i razgovore. Mislim da ćemo uskoro imati čistiju sliku o tome kako će skupštinska većina izgledati. S našim partnerima želimo formirati vlast koja će biti na fer principima", kazao je on.

Sud BiH odbio je žalbe SNSD-a i Koalicije za RS, koje su se odnosile na poništenje izbora u Srebrenici. CIK BiH treba da objavi rezultate izbora u Srebrenici kao konačne i time otvori put za konstituiranje vlasti i dalji rad načelnika i Skupštine općine.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...