Poruka Grujičiću
230

Duraković: Nema mira ako se u Srebrenici pjeva "Ne volim te Alija zato što si balija"

A. D.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Bivši načenik Srebrenice Ćamil Duraković danas je u ovom gradu snimio izvođenje nacionalističke pjesme "Ne volim te Alija zato što si balija" a koja je puštena ispred pravoslavne crkve.
Duraković je ovaj video objavio na Facebooku te je uputio poruku aktuelnom načelniku Srebrenice Mladenu Grujičiću.
"Ovih dana se načelnik Grujičić u svrhu predizborne kampanje počeo 'kititi' nekakvim projektom 'Spomenik mira' u centru Srebrenice, ispred Robne kuće. Čujem da u tome, navodno, ima podršku nekih predstavnika Međunarodne zajednice u BiH. Njima, a i njemu želim reći, licemjerna je vaša volja za mirom. Načelniče, a i ostali, ako se ispred srebreničke crkve, danas, pjevaju ove pjesme, nema tu mira. Zar mislite da ćemo u trpnji postati podanici? Sa ovakvim odnosom naših komšija! Ne! Uzalud gradite! Zar mislite da ćemo u trpnji postati podanici? Zar mislite da ćemo otići, da ćemo se pokoriti, da ćemo biti ušutkani? Nikad", napisao je Duraković.

Iz SDA Srebrenice nedavno su saopćili da je u Srebrenici u toku izgradnja "spomenika mira" u režiji načelnika Mladena Grujičića kojem se protive Bošnjaci i udruženja žrtava genocida. Pozvali su visokog predstavnika Valentina Inzka da hitno reaguje.