BiH
5

Duraković: Na izborima nastupam prvenstveno kao Srebreničanin

FENA
Ćamil Duraković (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Ćamil Duraković (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
U Srebrenici se još uvijek nagađa u kojem svojstvu će Ćamil Duraković, aktuelni zamjenik načelnika Općine Srebrenica, nastupiti na narednim lokalnim izborima.

Za sada postoje dvije opcije po kojima će Duraković biti u konkurenciji za načelnika Općine Srebrenica.

Jedna je da bude samostalni kandidat, a druga da bude kandidovan ispred Stranke demokratske akcije (SDA), što je na današnjoj sjednici Glavnog odbora u Srebrenici izjavio lider SDA Sulejman Tihić.

O svojoj kandidaturi, Duraković je u izjavi za Fenu rekao da na narednim izborima za prvog čovjeka Općine Srebrenica nastupa kao Srebreničanin.

"Po meni ni jedna politika, pa i ova ispred koje ja dolazim, ne prevazilazi slučaj Srebrenice. Srebrenica je jedna politika i ja ću podržati sve ono što četiri političke probosanske stranke zagovaraju u pogledu zajedničkog kandidata. Drago mi je što je SDA, čiji sam ja još član, bezrezervna i otvorena da razgovara o potencijalnom kandidatu“, izjavio je Duraković.

U drugoj varijanti, međutim, Duraković će nastupiti kao samostalni kandidat za načelnika Općine Srebrenica.

"Ima još vremena do kandidature, ali sam ubijeđen da ću u bilo kojoj varijanti, biti kandidat u 'utrci' za prvog čovjeka Općine Srebrenica“ rekao je Ćamil Duraković.

Vezani članci