BiH
3

Dunović: Neću blokirati donošenje zakona u FBiH

Klix.ba
Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Potpredsjednik Federacije BiH (FBiH) Milan Dunović istakao je danas da neće blokirati donošenje zakona u FBiH.

"Shodno današnjoj izjavi predsjednika FBiH Marinka Čavare u kojoj navodi da će potpredsjednik FBiH Milan Dunović blokirati donošenje zakona u Parlamentu FBiH, a osvrćući se na današnje neusvajanje Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH po hitnom postupku u Domu naroda Parlamenta FBiH, ovim putem želimo obavijestiti javnost da potpredsjednik FBiH Milan Dunović, prema svojim Ustavnim nadležnostima nema mogućnost glasanja ili utjecaja na glasanje delegata u Domu naroda FBiH. U skladu s tim nema ni mogućnost blokiranja donošenja zakona", saopšteno je iz Dunovićevog ureda.

U saopštenju se dodaje da je nova parlamentarna većina danas na demokratski način odlučila da ne usvoji Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o električnoj energiji u FBiH.

"To je isključivo zavisilo od prisutnih delegata na sjednici i njihovih glasova, a ne potpredsjednika FBiH! Svoju spremnost da 'blokira' rad Vlade i Parlamenta FBiH potpredsjednik FBiH Milan Dunović je pokazao jučer tako što je prvi potpisao saglasnost za popunjavanje Vlade FBIH", navodi se u saopštenju.