Komentari (162)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne može državna administracija živjeti u bivšem socijalističkom uređenju sa svim mogućim povlasticama a ostatak radnika u najbrutalnijem kapitalizmu. Svima isti zakoni, sindikati i kolektivni ugovori ili nikome.
ма тое sve go seljo i lopov...ne znaiu ni zasta zive u zivoтu seм budzeта
ko vas hebe rintajte za gazde mi nećemo.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Rade u državnim institucijama a ne znaju zastavu pravilno okrenuti
Uhljebi s familijarno stranackom vezom mozete ostvariti sve vase zelje u privatnom sektoru. Sta cekate? Na poso.
Pa kako treba postaviti? Zuti dio predstavlja zemlju?? Mislim da je ok postavljena??
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A duse drage bas mi ih je zao !!!
Vi koji komentarišete nemate pojma o čemu pričate. Napadate ljude a nisu oni koji imaju ogromne plate nego funkcioneri. Podrška!
Vidi se po komentarima koliko je samo narod ovdje glup. Nedostatak budzeta je potkopavanje svake drzavne institucije ne bi li se umanjio njihov znacaj i ne bi li imali sto manje radnika u cilju ukidanja svega sto je drzavno zarad entitetskih i nizih nivoa vlasti. Od drzavnih institucija ovisi imas li drzavu ili ne. Ali vama je bitno da se drugom radniku smijete kad je u muci dok vas oboje tlaci vlast u fazonu nek komsiji crkne krava. Sve budala do budale.
Top Lista nadrealista UZIVO danas: Uhljebi u strajku, zastupnici sjede po kancelarijama ali ne ulaze na zasjedanja, :"Hrvatski" clan predsjednistva koga su izabrali muslimani u UN-u u osobno ime, a zeli se prikazati kao zastupnih svih naroda BH, Visoki predstavnik koji se boji pojavljivanja u javnosti ....
Javnost vas ne podržava,UOPŠTE!!!!!
Govori u svoje ime
Ukinuti drzavne institucije, ionako nicemu ne sluzze
E I vi nasli strajkovati.Ni obicnom narodu plate nisu povecanje 30 godina
Svako normalan treba biti u solidarnosti sa svakim radnikom ali samo kod nas je da su jedni protiv drugih dok oboje vlast tlaci i krade. Budale!
Malo je tri milje realno
Evo firma trazi radnike. 650 maraka startna plata. Povećanje 50km nakon 6 mjeseci
Eto, ako Vam je loše, mogu li ja na vase mjesto????
Sto i ti ne strajkujes ako je tebi lose tu gdje jesi. Al znas lajati kad vidis da se neko drugi bori za svoja prava.
kolike su im place?Imaju koeficijent 4,50,malo im i traze 4,75.
zbog ovakvih i njima slicnima ja vec 7 godina ne mogu da dobijem normalan posao. Paraziti dragi imate rjesenje ili se penzionisite ili mars na biro dosta ste sa kupljenim diplomama parazitirali na tim radnim mjestima vrijeme je da umjesto vas neradnika fodju osobe koje zele da rade i koje nisu kupile diplome da bi se tu uvalile. Nase diplome za razliku od vasih su natopljene krvlju, znojem i stresom. Nase diplome su zasluzene za razliku od vasih nezasluzenih kupljenih toliko o vama parazitima
Probajte bit' freelanceri, jedino tako, ne znam sta drugo da ti kazem :D
Sramota kako ih država diskriminra. Plata neredovna, porezi i doprinosi plaćeni na minimalni iznos. nema benefita, nema regresa. Otkaz i mobing vise nad glavom. Ne smiješ zucnuti mraš raditi prekovremeno. Da sam na njihovom mjestu pokupio bih se i otišao raditi kod privatnika.
Izađete fino na tržište rada i tražite poslove koji se više plaćaju….