Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MI iz SDA ovo ne kontamo
@Yenicer91 Mi iz SDa smatramo da si ti jedan jako nesretan insan i da bi kao takav morao pod hitno posjetiti hadžiju Čančara
@Yenicer91 Mi iz SDA smatramo da ja nisam nikakav beta već alfa mužjak.
pa valjda 'PODIZANJA IZBORNOG PRAGA' sa 3 na 10%😁😁😁😁😁
trebao bi biti 5 posto
Za sve one koji kazu da sdp nista ne predlaze vec samo kao kritikuje. Od izbornog zakona, pa preko rjesenja o ucenju jezika za djecu i niza drugih inicijativa, do evo ove. Sve su mahom odbijene od klerofasisticke vladajuce koalicije pod izgovorom, nece nama opozicija solit pamet...de to ima.
Razmatrate, oce li ikad djela ikakvog biti, kakvo je vise razmatranje!
ISTJERAJTE TU TRUHLEŽINU U ŽUTOM ČETNIKINJU HEBO LI BE TATA KOČIJAŠ.
Dokaz koliko smo nepuceni, a sve komentarisemo je i ovaj clanak. Vecina komentatora misli da je ovdje riječ o pragu stranke, a ne pragu unutar liste stranke, što su dvije totalno različite opcije. 20% je ok za državni nivo, i federalni, gdje imamo izborne jednice, i gdje na listama imate 5-6-7 kandidata. Ali na kantonalnom nivou gdje na listi imate preko 30 ljudi, je asurdan, i niko ispod pozcije 10 nema šanse da ga predje. Tako da u slučaju Kantona ovo znači zatvorene liste.
@zigosani Aha, znači pjevači, boxeri ili estradna lica su emancipovani ljudi spremni za politike, sve ostalo je šljam
Po meni je ovo samo jos veceg parlamentarnog usloznjavanja sa ovim malim partijicama a koje u sustini nece imati nekog posebnog znacaja
Kad će tema biti proglašenje troglavog robovlasništva? Ili neće ni to...tad bi bili dužni osigurati hranu i smještaj, sad ni to ne moraju!
ma ja hajmo malo namjestiti, da nam je lakse manipulisati.
Prag od 20% za kandidata unutar liste je guđenje demokratije, no sa druge strane jedina mogućnost SDA o grašanskih opcija da u zakonodavna tijela kantona i FBiH mogu imati i pripadnika drugih naroda. Ovo je bila i jeste prilika da se može imati svih naroda isped građanske opcije i da se može mjenjati Ustav i praviti građanska država. Žao mi je što SDP ne vidi svoju priliku o tome. Mora biti mudriji i mora ne gledati interesa pojednica nego kolektiva.
Ja bih iskreno povaćala izborni prag koji mora osvojiti politički subjekt da bi stekao pravo učešća u raspodjeli mandata. A sa smanjenjem unutarstranačkog praga se slažem, jer na taj način šefovi stranaka ne mogu preferirati nikoga dijeleći povoljna mjesta na listama.
eheheheheh .... sdp tito dragi ustaj i rastjeraj ove levate
Ovo esdepeovci sebi stele izborni prag. :D :D :D
idemoo svaka mahalu svoju stranku da ima, uskoro nova stranka, stranka za bolje sutra stranka za doglode hahaha joj cirkusa
Ovo je prava stvar a ne osnujem ja stranku dobije moj 200 glasova i ide u skupstinu