Komentari (189)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam bez teksta evo ima 20 i kusur godina
Hahah joj kralju !!!!
A sto ti je sahara' To u mom jeziku ne postoji! Ja bih rekao bolja je i od alijnih ljiljana
"Zemljo tisućljetna Na vjernost ti se kunem Od mora do Save Od Drine do Une Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina Bog nek' te sačuva Za pokoljenja nova Zemljo mojih snova Mojih pradjedova Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina."
ZA DOM!
@chavez Inače ne volim ovakva prepucavanja ali kad si se našao pametan da komentarišeš, red je da odgovorim. Znam da po cijenu života nećeš priznati ali je naučno dokazana istina koju je utvrdio institut za genetsko istraživanje u Zagrebu. Sadašnji hrvati nose gene srba iz X vijeka, sadašnji srbi nemaju nikakvu genetsku podudarnost sa srbima iz X vijeka. Njihova genetska podudarnost jednaka je po broju hromosoma sa turcima. Jedino mi bošnjaci vučemo gene Ilira. Toliko o velikosrpstvu. Eto da nešto naučite na ovom Klix-u.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
rahat patnja sa ovim nasim cafirima, mogao bi biti naslov himne ...
Za mene je himna bila i ostala Jedna Si Jedina a oni neka se materi dogovaraju raja ce da pjeva : Zemljo tisućljetna Na vjernost ti se kunem Od mora do Save Od Drine do Une Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina Bog nek' te sačuva Za pokoljenja nova Zemljo mojih snova Mojih pradjedova Jedna si jedina Moja domovina Jedna si jedina Bosna i Hercegovina Toliko !
Koja država jeli ona sto je pod zakletvom iste te države dodik pljuje vređa i krade... izviniti će te ali to država nije.
Dodik...on nije ni mjerlio ni definicija drzave,on je prolazan a Bosna je vjecna, njega nije bilo 1189 kad Kulin bio baja,nit cega biti 2189 ,a Bosna je tada bila i bice vjecno.majmunima se ne mjeri civilizacija
ne mogu da se dogovore koliko će biti ekavice koliko ijekavice, a i koliko bi hrvatskih riječi ubacili
Teska je sudbina Bosnjaka, Bosne i Hercegovine uopste. Srbi su nam oteli pola zemlje i sada na svaki nacin zele da uniste BIH da bi se pripojili Srbiji.Hrvati isto tako desktrivno djeluju i na svaki nacin gledaju da uniste BIH. U ovom kontekstu se moze gledati i na himnu bez teksta.
jedna je jedina koja ima tekst, koju sam pjevao i koju cu uvijek pjevati od srca,sta god da se usvoji :)
*jedna si jedina* ne žele pravoslavci i katolici u bih, jer imaju po dvije. čista matematika. a da je sve po vjeri vidi se u rs, jer je tamo i policija vjerska i ima čak i svoju krsnu slavu bree.
gledajte konstitutivnu sjednicu ns rs :D
Dragi muslimani, znate li vi kako je komicno to vase zaklinjanje u himnu koju je napisao Dino Merlin? Znate li kakav je to samar za pricu o bosanskoj drzavnosti? Zar nema nista prikladnije i starije od 20 godina? Pa bolje je da himna bude "Zvjezda tjera mjeseca" :-) Cak su i Hrvati nasli nesto iz svoje sramne istorije, a nisu angazovali Toncija Huljica da im pise tekst himne. Zamislite da su Srbi za vrijeme Slobe, dok je jos intonirana himna "Hej Sloveni", trazili pravu srpsku himnu koju je nekoliko godina ranije napisao naprimjer Zeljko Joksimovic. Nemojte, molim vas, da se ja crvenim zbog vas :-)
Repliciracu konjsu sasi, kakva god da je Hrvatska proslost, slavna je, i nije genocidna kao srpska
Edmunde, evo ti plus sto si me nasmijao. Vjerovatno ne postoji na svijetu narod sa kracom i uzasnijom istorijom od hrvatskog naroda :-) Bez pretjerivanja. Jednostavno takvih kasapina i krvoloka nema nema u Evropi. Stvarno si me nasmijao. "Slavna je i nije genocidna" :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Osporavaju protivnici ove države sve moguće državne simbole, dok jačaju simbole silovanja, mučenja i ubijanja, ali neće im proći. Živjet će Bosna i Hercegovina duže nego svi oni zajedno!
Prijedlog za Muslimane!! Mmjesto od mora do Save,od Drine i Une promjenite u Sarajevo do Zenice,od Zenice do Tuzle i imate himnu ,sa rijecima i picite.
Trokutic Sarajevo-Tuzla-Zenica, lijepa moja zemljica.
Pa vala, sa onako prelijepom muzikom i bolje je da bude bez teksta. Kad cujem nasu himnu, na stadionu, a navijaci je zaseru sa onim tekstom koji nikako ne ide uz onu muziku, dođe mi da je ne slusam vise nikad.
Ista situcaija i kod nas u Republici Srpskoj,kada zasvira Moja Republika sve sa rijecima,Mi tri prsta na srce i zapjevamo Boze Pravde!
Ionako se ne bi mogli dogovoriti na kojem ce jeziku biti, bosanskom, hrvatskom ili srpskom. Jer od tri naroda, dvoje bi se uvijek osjecali ugrozeno i zahtjevali bi promjenu jezika. Ovako neka svako u sebi pjeva sta hoce :-@ ♪ ♫ ♫ ♪
Ja kad god čujem ovo ruglo od himne, u glavi zadam takt JEDNA SI JEDINA, ruku na srce i pjevaj... Što čini i većina nas. Pišam i vas i vašu Intermezzo himnu.
A dobro, nisam tako mislio, al' eto ako se vi iz RS-a ne smatrate Bosancima, može i ta varijanta.
Ja nisam neki ljubitelj BIH, ali kada cujem Intermezzo zadrhtim. Inace na Lijepu nasu, himnu RH nemam neke emocije.