{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Državljani Srbije sporazumno priznali krivicu o krivotvorenju novca

F
24.9.2012. u 15:19
0
0
Državljani Srbije sporazumno priznali krivicu o krivotvorenju novca
0
Državljani Srbije sporazumno priznali krivicu o krivotvorenju novca
Optuženi Zoran Janković, Anđelka Vasiljević i Gordana Mitrović, državljani Republike Srbije, sporazumno su priznali krivicu za počinjeno krivično djelo krivotvorenje novca.
Sporazum o priznanju krivice sa tužiocem iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH sklopili su optuženi: Zoran Janković, (1970) općina Koceljeva; Anđelka Vasiljević (1968) općina Šabac i Gordana Mitrović (1965) općina Šabac, svi optuženi su državljani Republike Srbije.

Optuženi, potpisivanjem sporazuma, u cijelosti priznaju izvršenje krivičnog djela koje im se stavlja na teret optužnicom Tužilaštva BiH od 26. jula ove godine, a koja je u cijelosti potvrđena od sudije za prethodno saslušanje Suda BiH dana 27. jula 2012. godine.

Tužilac i odbrana saglasni su da, na osnovu sporazuma, Sud BiH izrekne optuženima Zoranu Jankoviću, Anđelki Vasiljević i Gordani Mitrović kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, a koja se neće izvršiti ako osuđeni u vremenu od pet godina ne počine novo krivično djelo, kao i mjeru sigurnosti oduzimanja predmeta upotrijebljenih ili namijenjenih izvršenju krivičnog djela i koji su nastali izvršenjem krivičnog djela.

Također, sporazumom je definisano i da se predloži mjera protjerivanja s teritorija BiH u vremenskom rasponu od jedne do deset godina a koje vrijeme će odrediti Sud BiH cijeneći težinu i način izvršenja krivičnog djela te da tužilac, optuženi i njihovi branioci saglasno predlažu da se mjera pritvora ukine s danom donošenja odluke o protjerivanju.

Od optuženih će biti oduzeto i uništeno sedam komada krivotvorenih novčanica u apoenu od 100 KM, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: