Optuženi za krijumčarenje ljudi
0

Prodanović i Bjelcanović sporazumno priznali krivicu

FENA
Tužilaštvo BiH
Tužilaštvo BiH
Dvojica optuženih za krijumčarenje koji su sa tužiocem Tužilaštva BiH sklopili sporazum o priznanju krivice su Dalibor Prodanović zvani Dado, rođen 15. 10. 1977. godine u Bijeljini gdje je i nastanjen, državljanin BiH i Goran Bjelcanović zvani Bjeli, rođen 09. 05. 1967. godine u Bijeljini gdje je i nastanjen, državljanin BiH", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela za koje ih tereti optužnica Tužilaštva BiH od 17. 04. ove godine.

Za optužene je predložena novčana kazna u iznosu ne manjem od 2.000 KM i ne većem od 4.000 KM.

Predložene kazne su u skladu s udjelom optuženih u izvršenju krivičnih djela.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice navedeni optuženi su pristali da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Tim sporazumom optuženi su potvrdili da su informirani o sadržaju optužnice Tužilaštva BiH.

"Oni su i potvrdili da su izjavu o priznanju krivice dali dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se obavezali da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji im eventualno odredi Sud BiH.

Oba optužena se tim sporazumom odriču prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju, koju im na osnovu tog sporazuma odredi Sud BiH. Obojici optuženih Sud BiH izrekao je novčanu kaznu u iznosu od 4.000 KM", navode iz Tužilaštva BiH.