Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SUTRA JE NEVRJEME HOĆETE OPET DA NEKO POGINE
Bjelašnica nije bezbedna. Skijalište nije da imaš planinu na svojoj teritoriji i sačekaš sneg, nego je skijalište industrija u okviru koje se mora neprestano raditi pametno, sistemski i vredno na infrastrukturi, obuci ljudi, opremi, istraživanjima, primenjivanjima najnovijih tehnologija... a nepismena SDA talibanska evrosirotinja je nesposobna za to.
@Beogradirajmo da te naucim par stvari: skijanje i planinarstvo/alpinizam su razliciti sportovi/aktivnosti te ih nema smisla spominjati u istom kontekstu. Dragi je poginuo planinareci. Koristis tragediju mladog covjeka da siris mrznju i netrpeljivost. U tom smislu jedina talibanizirana osoba si ti. Jadno je da te neki podrzavaju.
Znam dosta toga o ovom slučaju i iskreno se nadam, da ce drugi izvući pouku iz ovog nesretnog i tragičnog dogadjaja. Jedan mladi i sjajni momak je poginuo, zbog proceduralnih greški koje su vezane za boravak i kretanje po planini u zimskim uslovima.
Za pretpostaviti je da grupa nije bila na derezama, barem ne oni koji su se okliznuli. Jedan zivot je ze izgubljen a drugi o koncu visio zbog nemara odgovornih koji su odlucivali o pravcu kretanja grupe, vodivsi ih po ledini i jakom vjetru bez odgovarajuceg osiguranja i opreme...
Istina je da grupa melte ne nije imala ništa od ainističke opreme. Amaterizam je doveo do ove tragedije.
poznavao sam ovog momka...rijetko fin i posten insan.... bila mi je cast poznavati ga !