BiH
39

Drugi dan konferencije u Srebrenici: Očekuje se 250 novih radnih mjesta

Piše: S. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Danas je drugi dan investicijsko-razvojne konferencije u Srebrenici, na kojem se očekuju konkretni dogovori investitora nakon razgovora o potencijalima i potrebama općine Srebrenica.

Nakon jučerašnjeg svečanog dijela, obraćanja VIP zvanica i govora, investicijska konferencija u Srebrenici danas će se nastaviti u potpunosti posvećena konkretnim dogovorima.

Privrednici, ulagači i investitori sklopit će dogovore i planove o projektima koji bi trebali uskoro biti pokrenuti u regiji Srebrenice. Prisutnima će se prvo obratiti Azra Čilić, savjetnik za unapređenje prodaje pravnih lica BBI banke, razgovarat će se o mjerama poticaja i finansijama koje će se uložiti.

Prezentirat će se i uspješne privredne priče koje su već ostvarene u Srebrenici i usaglasiti modeli kako u što skorijem periodu konkretno djelovati i otvoriti nova radna mjesta. Načelnik Ćamil Duraković je tokom jučerašnjeg dana poručio da od konferencije očekuje otvaranje oko 250 novih radnih mjesta do kraja naredne godine.

Konferenciju će zatvoriti Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Miloš Milovanović, a svečano i dječiji hor Superar iz Srebrenice.