Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa da, penzije su manje cca 15%.
a ne pričaš da si uveo princip diskriminacije u penzioni fond. Umanjio penzije svakom budućem penzioneru a svi uplaćivali isto. Mrs nesposobnjakoviću i ti i tvoj premijer. Gdje ti je zakon o radu koji treba da zastiti radnika da ga poslodavac ne šuta kao krpenu loptu. Zašto nisi uveo fond otpremnina za otpuštenog radnika kao što to u EU svaka država ima. Niste vi sposobni da upravljate javnim novcem. Nek tvoj fahro ima jahtu to je bitno.
Ja se ne sjecam da je bila neredovna prije ovog nakaradnog zakona!
Tri trećerazredne hulje (Faćo,Drljaća i Krnjo) Pokrali penzionere penzionisane u periodu 2015-2018. godine protuzakonito smanjili koeficijente valorizacije za cca 10% za period 1970-2016. Nije mi jasno zašto šute opljačkani penzioneri? Nadam se da će Krnjo kao puki izvršilac "zločina" (nalog Faće) odgovarati jer je protiv njega podnesena kaznena prijava. Argumenti za navedeno su neoborivi.
Po tom zakonu su veoma oštetili buduće penzionere. Naime,po starom zakonu obračun se vršio na osnovu 15 najpovoljnijih godina,a po novom svih 40. Trebalo je to postepeno uvoditi, a ne odmah svih 40, zbog ratnog i poratnog perioda. Stabilizovo fond na osnivu ljudi koji su uplaćivali 40 da bi imali i oni sa 10,15 godina. Trebalo je iz drugih sredstava te ljude isplaćivati.
Ja ne znam jeste li svjesni da GAZITE privrednike?
Hahahah sadaka i jos redovna. Nas penzioner posteni domacin sa minimalnom penzijom rovari po kontejneru, dok Danski sa minimalnom penzijom ljetuje, putuje. Hvala ti Drljaca sto nas pravis mamlazima