BiH
0

Dragoljub Davidović kažnjava za nedopušteno parkiranje

FENA
Dragoljub Davidović
Dragoljub Davidović
Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović dobio je dokumentovanu informaciju da se vozila koja koriste neke gradske službe parkiraju na neprimjeren i nedopušten način, te je protiv neodgovornih radnika preduzeo odgovarajuće mjere.

Reagiranje prvog čovjeka Banje Luke uslijedilo je nakon što su građani i neki mediji ukazali da oni koji treba da sankcioniraju nepropisno parkiranje upravo čine takve prekršaje na pojedinim gradskim lokacijama.

Davidović je, ujedno, pozdravio ovakav vid saradnje s građanima i sredstvima javnog informisanja i pozvao sve da o ovakvim i sličnim slučajevima obavijeste Administrativnu službu i Kabinet gradonačelnika, kako bi se ovakve pojave spriječile, a neodgovorni radnici sankcionirali.

Prije nekoliko dana objavljene su i fotografije na kojima je vozilo Administrativne službe grada Banja Luka, odnosno Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja (Odsjek za parkinge i garaže) bilo nepropisno parkirano, ali njima niko nije mogao blokirati vozilo i naplatiti kaznu od 40 KM.