{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NDS traži kazne za Banjalučane kojima su prljavi dimnjaci

F
16.1.2012. u 14:26
0
2
NDS traži kazne za Banjalučane kojima su prljavi dimnjaci
0
NDS traži kazne za Banjalučane kojima su prljavi dimnjaci
Odbornici Narodne demokratske stranke (NDS) u Skupštini Grada Banja Luka zatražit će izmjenu odluke gradskih vlasti na osnovu koje se se građani kažnjavaju zbog prljavih dimnjaka.
Odlukom o dimnjačarskim djelatnostima uvode se obavezni redovni i vanredni pregledi dimovodnih kanala u svim stambenim, poslovnim, industrijskim i drugim objektima, koje moraju da vrše specijalizovana preduzeća za pružanje ove vrste usluga, a troškove u iznosu od 20 konvertibilnih maraka treba da snose građani Banje Luke.

Ono što je kod ove odluke najskandaloznije su predviđene novčane kazne u slučaju njenog nepoštivanja, a koje iznose od 500 do 7.000 za pravne, a 100 do 600 KM za fizičke osobe, ističu iz NDS-a.

Posljednjih dana u NDS dolaze građani Banje Luke sa žalbama i pritužbama na ovu odluku, kao i na aktivnosti komunalne policije koja izdaje sve više prekršajnih naloga za ''prljave dimnjake''.

Građane Banja Luke, kao i NDS, s pravom zanima da li je ovo još jedan od načina za ’’krpljenje’’ rupa u budžetu Grada Banja Luka i zašto se to uvijek odvija preko leđa običnog čovjeka, navode iz ove stranke i pitaju „ko će da se okoristi od ove odluke“.

Kada bi, kako navode, predstavnici vlasti imali ideje za jačanje standarda građana i za njihov bolji život, kao što imaju za smišljanje uvijek novih nameta, situacija bi bila kud i kamo bolja.

NDS pita da li građani imaju dovoljno nameta koje već plaćaju Gradu kroz naknade za čistoću i kanalizaciju, a od početka 2012. godine i ’’novogodišnju’’ komunalnu naknadu po stambanoj jedinici, kao i oporezivanje nepokretnosti za koje je poreznu stopu od 0,18 posto od procijenjene vrijednosti nekretnine utvrdila gradska Skupština.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: