Forum odgovornosti
0

Davidović: Pse u B. Luku dovoze kamionima iz drugih gradova

Piše: D. T.
Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović je danas, zajedno sa svojim najbližim saradnicima, u sklopu projekta Centra civilnih inicijativa BiH pod nazivom Forum odgovornosti, u banjalučkom Domu omladine odgovarao na pitanja svojih sugrađana.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Ovom zanimljivom i za naše uslove nesvakidašnjem događaju je prisustvovalo nekoliko desetaka Banjalučana koji su gradonačelniku i načelnicima pojedinih Odjela u Administrativnoj službi grada postavljali pitanja o funkcionisanju lokalne zajednice.

Najviše pitanja se odnosilo na infrastrukturu i investicije, ali je bilo i onih koja se tiču mjesnih zajednica, stambenog zbrinjavanja mladih, manjka vrtića te problema sa kojim sa građani svakodnevno susreću.

Kao najzanimljivije odgovore portal Sarajevo-x.com je izdvojio reakciju prvog čovjeka Banje Luke na pitanje vezano za probleme pasa lutalica.

"Imamo informacije da nam pse dovoze iz drugih mjesta. Znači, pojedinci stavljaju pse u kamion i onda ih dovoze u Banju Luku, to je posebno primjetno na prostoru kod pijace", rekao je danas Dragoljub Davidović.

Gradonačelnik se osvrnuo i na mogućnost da se ove godine ne održi kultni Demofest, navodeći da on festifal podržava i da za njega "diže obje ruke", za šta je dobio gromoglasan aplauz svih prisutnih u sali.

"Svakako da podržavamo nešto što okuplja veliki broj mladih, ali morate znati da njegovo održavanje ne zavisi samo od nas. Evo, ja apelujem na druge da učinimo sve kako bi Demofest i ove godine bio održan u našem gradu", rekao je Davidović.

Centri civilnih inicijativa BiH, u sklopu projekta Lokalna uprava za kvalitet života građana, će Forum odgovornosti održati u 13 lokalnih zajednica naše zemlje.