|

Drago Kalabić: Sušić je moj omiljeni lik i treba uživati navijajući za BiH

Drago Kalabić: Sušić je moj omiljeni lik i treba uživati navijajući za BiH
1
N
NAP
9.6.2014. u 11:37
42
komentara
1

dijeljenja
Drago Kalabić: Sušić je moj omiljeni lik i treba uživati navijajući za BiH Drago Kalabić (Arhiv/Klix.ba)
Selektor Safet Sušić je moj omiljeni lik i naravno da ćemo navijati za Bosnu i Hercegovinu, izjavio je Drago Kalabić, zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine. Kalabić kaže da i on sa nestrpljenjem očekuje prve utakmice bh. nacionalnog tima
"To je planetarni događaj i mnogo građana će pratiti Mundijal. Nikako ne treba potcjenjivati sve to. Moje simpatije su na strani Safeta Sušića. Svakako ćemo vidjeti kakve će i da li će to imati političke posljedice, ali treba uživati u fudbalu i najvijanju – kaže Kalabić.

Mnogi svjetski mediji pišu kako je uspjeh fudbalske reprezentacije i plasman na svjetsku smotru ujedinio državu, koja je već dugo podijeljena oko mnogih pitanja.

Kalabić, kao predstavnik vladajuće stranke iz manjeg bh. entiteta kaže da nema sumnje da će pratiti i navijati za BiH, ali ističe da ga malo nerviraju tvrdnje da će fudbaleri „riješiti sve probleme“.

I ranije je iz Banja Luke bilo izjava političara da ne navijaju za BiH, nego za druge države. Međutim, Kalabić jasno kaže na čijoj strani su njegove simpatije.

"Ne treba od njih, od fudbalera, očekivati, nije to ni korektno niti bilo koja država to radi, da riješe sve probleme koje imamo. Ne treba praviti takve konotacije. Mi im želimo uspjeh na sportskom planu, a kakve će to posljedice imati vidjet ćemo. Svi bi mi voljeli da proizvede mnogo dobroga, ali ni eventualni neuspjeh na Mundijalu ne znači da će nama donijeti neuspjeh. To je sportski događaj i treba uživati i navijati", ističe Kalabić.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...